Дослідження вчених з Оксфорда показало, що в Україні майже 13 тис. хворих на коронавірус


Оксфордське дослідження з моделювання процесу поширення вірусу COVID-19 в світі показало, що в Україні вже 12 986 осіб можуть бути заражені коронавірусом.

Дослідження засноване на моделі «susceptibility-infected-recovered» («вразливі-інфіковані-одужали») на основі статистики випадків захворюваності і смертності від COVID-19 у Великобританії та Італії.

Дослідники зробили те, що вони вважають найбільш правдоподібними припущеннями про поведінку вірусу.

Якщо модель вірна, то в Україні станом на 31 березня інфіковано 12 986 осіб. До слова, офіційно в Україні станом на 31 березня було зареєстровано 618 осіб хворих на коронавірус.

Варто зазначити, що вчені моделювали ситуацію з коронавірусом в Україні, опираючись на те, що в країні проживає 45 млн осіб.

З графіку бачимо, що пік захворюваності на коронавірус в нашій країні прогнозовано припаде на травень-червень поточного року. За найгіршим сценарієм, захворіти може 2,5% відсотки населення Україні, що складає більше 2 мільйонів осіб.


Також, моделювання дослідників з Оксфордського університету показало, що половина населення Великобританії вже може бути заражена коронавірусом. 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook і Telegram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе