Корабель ВМС Венесуели намагався захопити круїзний лайнер з українським екіпажем (ВІДЕО)

Прикордонний корабель NAIGUATA військово-морських сил Венесуели затонув після невдалої спроби зупинити і відправити в один з портів республіки невеликий круїзний лайнер льодового класу RESOLUTE (прапор Португалії).

Як повідомили португальські ЗМІ, екіпаж Круїзник майже повністю складається з українців, включаючи капітана, більшість з них - одесити, повідомляє інформаційний портал «Думская».

Інцидент, стався рано вранці 30 березня біля берегів Венесуели. Різні джерела видають різні версії події, одною з яких є те, що венесуельські військові намагалися захопити мирного перевізника туристів. 

Український капітан не втратив здорового глузду, а прийняв на борт всю команду патрульного корабля, що складається з 44 чоловік, після чого продовжив шлях в Кюрасао.


125-метровий круїзник RESOLUTE йшов з Буенос-Айреса в порт невеликого острова Кюрасао (Нідерландські Антильські острови). У нейтральних водах біля узбережжя Венесуели він отримав наказ від венесуельського сторожевика з вимогою змінити маршрут і слідувати в один з портів «боліваріанської республіки».

Капітан (українець, одесит) не підкорився незаконній вимозі і продовжив йти своїм курсом. Венесуельський корабель зробив кілька попереджувальних пострілів, після чого пішов на зближення з круїзним кораблем.

За заявою власника, «військово-морський корабель на великій швидкості наблизився до правого борту під кутом 135 градусів і навмисно зіштовхнувся з круїзним судном. Корабель кілька разів ударив по правому борту в спробі повернути ніс лайнера до територіальних вод Венесуели. RESOLUTE отримав незначні пошкодження, що не впливають на морехідні якості, а NAIGUATA (військовий корабель) після контакту став приймати воду і через деякий час затонув».



Експерти галузі відзначають, що це вже не перший випадок спроб захоплення авторитарною Венесуелою іноземних судів: «Ця країна славиться тим, що захоплює абсолютно невинні торгові судна і екіпажі і поводиться з ними як зі злочинцями в надії отримати викуп. Іноді корумповані морські прикордонники діють рука об руку зі справжніми піратами».

Тож, український капітан заслужив похвалу за хоробрість і навички мореплавання. Він врятував українську команду від суворих випробувань.

Треба сказати, що лайнер «Резолют» здійснює круїзи до узбережжя Антарктиди і є судном льодового класу. Командир венесуельського корабля, мабуть, не врахував цього при спробі штурму. 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook і Telegram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе