Києво-Печерську лавру закрили на карантин

Надзвичайні новини з Лаври. За минулу добу ще 63 випадки коронавірусу 

Упродовж 12 квітня у столиці зафіксували рекордну кількість випадків захворювання на коронавірус – 79 осіб, із них 63 випадки у Києво-Печерський лаврі.
Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко на брифінгу 13 квітня :

 "Новини на сьогодні тривожні. Кількість киян, у яких лабораторно підтвердили захворювання на коронавірус, збільшилася за минулу добу ще на 79 людей. З них – шість медиків. За добу, що минула, в столиці, на жаль, ще 2 летальних випадки"

 За словами мера столиці, із випадків, зареєстрованих за минулу добу, 63 – у Києво-Печерській Лаврі. Тобто там вже понад 90 підтверджених випадків.
Кличко додав, що 13 квітня до Лаври направлять мобільні рентгени та бригаду медиків для забору зразків для ПЛР-тестування, щоб "мати реальну карантину про вогнище захворювання".  
Мер також підкреслив, що Києво-Печерська лавра за рішенням комісії з надзвичайних ситуацій Києва закрита на карантин. За його дотриманням слідкуватимуть правоохоронці.
Серед тих киян, що захворіли за добу 12 квітня: 22 жінки (віком від 26 до 66 років) та 57 чоловіків (від 18 до 74 років), 7 людей госпіталізовані, інші лікуються вдома.
Міська влада наразі не знає, яка кількість людей перебуває на території Києво-Печерської лаври. Дізнатися точну кількість осіб і дослідити кількість хворих планують під час забору аналізів 13 квітня.
Від 13 квітня на території лаври діє карантин. Це означає, що люди, які досі перебували на території святині (церковники, які там жили, і паломники), залишаться в лаврі на самоізоляції.
Інших людей, які захочуть потрапити до лаври напередодні Великодня, на територію не пустять. Для цього виставлять охорону з поліції.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе