Таємниця ідеальних сферичних сфер в Коста-Ріці


Часом археологи роблять дивовижні відкриття, які вражають своїм розмахом і зберігають в собі безліч таємниць, як знайдені сферичні камені в Коста-Ріці, яким понад тисячу років.

Вчені вважають, що ці знахідки встановлювалися недалеко від важливих міст, щоб показати велич правителів в далекі часи і їх зробила цивілізація з високим рівнем розвитку, яка володіла сучасними інструментами.

Камені називають сферами Дікіса і в районі Коста-Ріки поки знайдено всього 15 каменів з ідеальною сферичною формою. Щоб зберегти стародавні артефакти в цілості, було прийнято рішення частково залишити їх в землі.

Вчені вважають, що сфери Дікіса були зроблені попередниками культури Борука.

Дивно, але подібні сфери були знайдені і в інших точках Землі і археологи та історики планують порівняти стародавні камені один з одним, щоб відповісти на безліч питань, що виникають в результаті знаходження артефактів.

Імовірно, сфери створювалися з осадових і магматичних порід, які добували в кар'єрі.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook і Telegram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе