Суд скасував оренду землі скандальної забудови по вулиці Пролетарська в Білій Церкві

У Білій Церкві триває історія зі скандальною забудовою на вул. Пролетарська, 8. Після обіцянок міської ради таки розібратися в ситуації, жителі будинку знайшли самостійно правду. 

Вчора, 28 травня Північний апеляційний господарський суд скасував рішення Білоцерківської міської ради, яким частина прибудинкової території була надана в оренду ФОП Ровінському Ю.Г. під забудову, через яку у мешканців будинку відсутній пожежний вихід, а в ОСББ відсутній доступ до підвалу з комунікаціями будинку. 
 
Як повідомив адвокат з Ради адвокатів Київської області Максим Запаскін, вже 2 червня після рішення Північного апеляційного господарського суду, яким буде скасований договір оренди, буде ініційоване питання, з демонтажу паркану, який встановив біля будинку забудовник. 
 
Нагадаємо, що у 2006 році міська рада виділила ФОП Ровінському Ю. Г. земельну ділянку загальною площею 0,832 га під розміщення спеціалізованого магазину з виставково-офісним приміщенням на розі вул. Інтендантська та Пролетарська. З того часу мешканці будинку борються за те, щоб у них був пожежний вихід та доступ до підвалу з комунікаціями.
 
Біля майбутнього торгового центру не було місця для стоянки автомобілів, які мали приїжджали б сюди. У базарні дні на вузькій вулиці Пролетарській зараз важко роз’їхатися, а що було б, якщо там ще з’явився торгівельний центр?

Проте у 2016 році, вже за каденції нинішнього міського голови, депутати  продовжили договір оренди землі ФОП Ровінському Ю. Г., який разом зі Сніжаною Кривендою намагався огородити прибудинкову територію під будівництво. 
 
Мешканці будинку рокам виступали проти цього будівництва, адже землю міська рада виділяла під зведення маленького магазину, а бізнесмени переробили проєкт на будівництво на 8-ми сотках 4-х поверхового торгівельного центру із стоянкою. 
 
25 квітня 2019 року під час сесії міської ради депутати підтримали рішення про те, що міський голова Геннадій Дикий мав оформити належним чином розірвання договору оренди землі з ФОП Ровінським, а за відсутності згоди орендаря – звернутися до суду. Однак, тоді до суду ніхто так і не звернувся. 
 
Юридичне управління міської ради зверталося до підприємця стосовно розірвання договору оренди землі в добровільному порядку, але той не погодився. Після цього управління ще зверталося в низку управлінь та відділів міста за отриманням інформації, чи є порушення у цій справі. Однак, всі управління та відділи зазначали, що порушень немає. Мешканці будинку через деякий час таки добилися від міської ради рішення про визнання позовних вимог. 

Однак, Білоцерківська міська рада, як учасник справи не взяла участі у жодному засіданні як в судах першої, так і апеляційної інстанції, а таких засідань за рік було дуже багато. За словами адвоката Максима Запаскіна, «їх пояснення полегшили б справу, проте вони де-факто сприяли іншій стороні». 

Вчора, 28 травня нарешті був великий день для мешканців багатостраждальної малосімейки по Пролетарській 8, адже Північний апеляційний господарський суд скасував рішення Білоцерківської міської ради, яким частина прибудинкової території була надана в оренду ФОП Ровінському Ю.Г..

«Отже, ми вийшли на фінішну пряму, і вже 02.06.2020 після рішення Північного апеляційного господарського суду, яким буде скасований договір оренди зможемо ініціювати питання, а у разі невиконання наших вимог, демонтуємо самі той паркан, який встановив забудовник під прикриттям поліції, тітушок та Інспекцій з благоустрою. Я впевнений, що в цій історії щасливій кінець (наскільки він може бути щасливий після того, як власників квартир ображали, принижували й навіть били за те, що вони вирішили боротись за свої права і вистояли до кінця). Щасливій кінець буде виключно через везіння, яке полягає у жадібності забудовника та щедрості депутатів до нього. Один — жадібний до чужих метрів, відібрав у людей землю під відмосткою будинку, сходами й приямком (входу до підвалу) та під пожежним виходом, а інші – так милостиво проголосували за те, щоб віддати чуже майно. Як не дико це звучить, 10 кв. метрів вирішили цю справу.»  - зазначає Максим Запаскін.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook і Telegram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе