Трійця 2020: традиції свята та скільки будемо відпочивати

Цього року Трійця припадає на неділю, 7 червня. Кожного разу це свято відзначають у різні дати, тому що випадає воно на п'ятдесятий день після Великодня. З нагоди свята, у понеділок, 8 червня буде назначений додатковий вихідний.  

Пропонуємо ознайомитися з історією та традиціями свята. Трійця - одне з головних християнських свят. Воно у православ'ї входить до числа дванадесятих свят. У Католицькій церкві має найвищий статус торжества.

Трійця: історія свята

Свято назвали на честь сходження Святого Духа на апостолів, яке їм обіцяв Ісус Христос перед Вознесінням на небеса. Воно нагадує про святу Трійцю, три відомі прояви, лики Всевишнього — у вигляді Бога-Отця, у вигляді Бога-Сина і у вигляді Бога-Святого Духа. Великим було шанування Святої Трійці на Русі. Про неї говорили як про найбільшу таємницю Божества. Їй присвячували храми, співали хвалу і творили різноманітні подвиги. 

У цей день віряни йдуть до церкви, щоб помолитися. Після закінчення служби священнослужитель проводить обряд освячення трав і букетів. Наші предки вірили, що ця освячена зелень здатна залучити в будинок достаток і здоров'я, а у відварах з неї навіть купали маленьких дітей. Крім того, в цей день заведено ходити в гості. А щоб згадати покійних родичів, у день Святої Трійці зазвичай ходять на кладовище.

Вихідні на Трійцю 2020

В Україні Трійця встановлена державним святом. Цього року свято припадає на неділю, тому вихідний переноситься на понеділок. Отож, з нагоди Трійці українці відпочиватимуть три дні поспіль – з 6 до 8 червня.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook і Telegram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube! 



Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе