В історичних місцях Білої Церкви встановлять лавки у вікторіанському стилі

У Білій Церкві в історичних місцях міста встановлять вишукані лавки у вікторіанському стилі.

Агенція стратегічного розвитку Білої Церкви проводить бліц-конкурс на розроблення вуличних меблів з елементами художнього чавунного литва. 

До конкурсу долучилися Білоцерківські виробники металевих та чавунних міських меблів. Юрій Даценко, один із конкурсантів, представив на розгляд робочої групи п’ять лавок з елементами художнього чавунного литва, серед яких була особлива лавка,  яка має свою історію та носить назву «Олександрія».

Як розповів редакції телеканалу "Крокус" Юрій Даценко, дизайн цієї лавки був зареєстрований в каталозi  Coalbrookdale (Шропшир, Англія), а в Бiлоцерковському маєтку вона могла з'явитися завдяки Єлизаветі Ксаве́рівні Воронцової:

"Це неймовірний приклад вiкторiанської традиції декоративного та фігурального мистецтва з символічними аспектами, особисто історичний дизайн, котрий був зареєстрований 6 квiтня 1844 року в каталозi  Coalbrookdale (Коалбрукдейла) - це селище в ущелинi Айронбрiдж в Шропширі, Англія, де знаходиться селище маюче велике значення в історії виплавки залізної руди. Саме тут Авраам Дарбі вперше виплавив залізну руду, використовуючи легко видобуваємого «коксівне вугілля». Iмовiрно можемо припустити, що  цей витвір мистецтва з’явився в Бiлоцерковському маєтку завдяки  Єлизаветі Ксаве́рівнi Воронцовой (уроджена Брани́цька) та її чоловiку Михайло Воронцову, батько якого мешкав в Англії."

З точки зору геральдики лавка має:

 - Виноград (лоза, гроно, лист) - один з найдавніших символів родючості і достатку. У біблійній символіці виноградна лоза - символ народу та нації;
-  Пес - символ вірності, відданості і дружби;
-  Змія - символ безсмертя і вічного життя.

Так, завдяки небайдужим мешканцям Білої Церкви, вдалось відтворити та надати друге життя одному з елементів історії міста. 

Як зазначають в Агенції стратегічного розвитку, незабаром такі лавки будуть встановлені в історичних місцях Білої Церкви. 


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе