Французький вікенд: Де розташовані лавандові поля на Київщині

  • Лавандові поля
Для незабутніх фото серед квіту лаванди, прихопіть із собою декор та фотоапарат

Розповідаємо де на Київщині, та в інших місцях України, можна провести французький вікенд посеред лаванди та влаштувати незабутню фотосесію на лавандових полях.

Лавандове поле у  Добропарку - село Мотижин, Київська область



У селищі Мотижин відкрився парк "Добропарк", площею у 400 футбольних полів. Навесні тут цвіли тюльпани, висаджені в алею довжиною понад 8 км.  

На початку літа для гостей висадили 25 тисяч кущів лаванди, які займають поле площею близько шести гектарів. Цього року лавандове поле відкривається вдруге для відвідувачів. У парку зазначають, що саме зараз лаванда на піку квітування та чекає на відвідувачів кожного дня без вихідних до кінця липня.

На повне завершення всього, що було задумано творцями парку, знадобиться ще кілька років. Але вже зараз є на що помилуватися. Крім того, зараз у парку відкрита ще одна локація - "Фестиваль петуній".

Щоб доїхати до села Мотижин автомобілем, рухайтеся Житомирською трасою між селами Копилів та Мотижин. Також можна скористатися автостопом, таксі або маршруткою. 

Ціни на вхідні квитки:

  • для дорослих - 50 грн;
  • для дітей від 7 до 17 років - 40 грн;
  • для дітей до 6 років - безкоштовно.

Лавандовий гай у селі Порадівка, Київська область



Це поле під Києвом існує вже близько трьох років, тут лаванда встигла розростися у пишні кущі, які висаджені на полі площею 0,2 га. Місце дуже популярне, тому для час та день для фотосесії необхідно бронювати заздалегідь на офіційному сайті Лавандового гаю. 
Ціна оренди локації в сезоні 2020 складає від 600 грн./год. до 1050 грн./год.


На території поля часто влаштовують майстер-класи чи концерти, а також власні фестивалі.  Відкриється для відвідувачів лавандовий гай 25 червня. А вже 27 червня тут святкуватимуть Свято Купала разом із гуртом Божедари. 

Полунично-лавандова ферма oLawander 



Лавандове поле працює в режимі парку з 06:00 до 18:00, вартість відвідування 250 грн. Після 18:00 можна забронювати місце для фотесесії погодинно, вартість 1 год 1100 грн. Лавандове поле знаходиться в селі Димер Київської області. 

Потрапити на квітуче лавандове поле можна тільки за попереднім бронюванням. 

Сайт - Оlawander.

Лавандовое поле у селі Тарнівці, Закарпаття



Знайти лаванду можна не лише на Київщині. Якщо ви будете відпочивати на Закарпатті, завітайте у село Тарнівці. Через більш теплий клімат, лаванда тут починає цвісти раніше, ніж у Київській області. У Тарнівцях на полі площею 0,5 га росте англійська вузьколиста лаванда.  

Через те, що частина кущів молода, цього року тут буде цвісти лише половина всіх рослин. 

Доїхати сюди не складно, адже поле розташоване за 7,5 км від Ужгорода. 


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе