До уваги білоцерківців: В Україні перерахують розмір соцдопомоги на дітей

  • розмір соцдопомоги на дітей
Вчора, 22 липня Кабінет міністрів ухвалив рішення про перерахунок державної соціальної допомоги на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування.

Як повідомляє урядовий портал, сума такої допомоги становитиме 2,5 розміру прожиткового мінімуму відповідного віку. На дітей з інвалідністю, над якими встановлено опіку чи піклування, - 3,5 розміру прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Крім того, у документі затвердили новий порядок обчислення середньомісячного сукупного доходу сім'ї для всіх видів державної соцдопомоги.

 «З 1 липня призначення і виплата державної соцдопомоги малозабезпеченим сім'ям та допомоги на дітей одиноким матерям особам, у яких закінчився термін таких виплат в березні-червні, здійснюється тільки після подання нової заяви з необхідними документами і декларації про доходи та майновий стан осіб, які звернулися за призначенням усіх видів соцдопомоги», - йдеться у документі.

Відповідна  допомога виплачується з липня 2020 року. 

Змінилися і правила реєстрації місця проживання дітей до 14 років. Тепер зареєструвати або зняти з реєстрації дитину можна в електронній формі.

Мінсоцполітики розробляє механізм стимулювання непрацюючих працездатних членів малозабезпечених сімей до самозабезпечення. Зокрема, родини, які опинилися у скрутному положенні, зможуть отримати поворотну одноразову безвідсоткову допомогу для здобуття економічної самостійності та організації підприємницької діяльності.

Читайте також: Для білоцерківців вводять абонентську плату за воду - як це працюватиме.



Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе