Загадкова смерть волонтера Олексія Кучапіна - що відомо?

У Києві 20 липня в орендованій квартирі знайшли мертвим Олексія Кучапіна. Він був відомим волонтером, а через свою діяльність, кажуть друзі, постійно отримував погрози.

Він був керівником благодійної організації "Дім милосердя". Олексію Кучапіну було всього 39 років, а 9 серпня мало б виповнитися 40. Жив волонтер у Дніпрі, та працював здебільшого в Києві.

Разом зі своїм проєктом волонтер допомагав бездомним, а також тим, хто постраждав від торгівлі людьми й потрапив в рабство.

Їм усім надавали гуманітарну і юридичну допомогу. Зокрема, бездомних одягали й годували, а тим, хто потерпів від рабства, допомагали розслідувати те, що з ними трапилося.

Також Олексій Кучапін разом з "Домом милосердя" допомогав людям, які опинилися на вулиці через квартирних шахраїв. Під час карантину Олексій за свої гроші винаймав квартири для бездомних людей.

Останнім часом Льоша активно займався розслідуванням продажів дітей на експорт. Він намагався допомогти вирватися з рабства незаконно утримуваним під ці "програми" дівчаткам-сиротам, – розповів друг волонтера священник-волонтер Захарія Керстюк.

В Олексія Кучапіна залишилася дружина Олена. Лише 6 липня 2020 року в подружжя народилася дочка Емма.

Загадкова смерть Кучапіна

Він поїхав 16 липня з Дніпра до Києва. Для цього волонтер використав сервіс BlaBlaCar. Вже невдовзі Олексій Кучапін перестав виходити на зв'язок.

Рідні й друзі волонтера розпочали пошуки й повідомили про зникнення в поліцію. Пошуки тривали майже тиждень, поки 22 липня тіло Кучапіна не знайшли в орендованій квартирі в Дніпрі.

Поліція одразу ж повідомила, що це, найімовірніше, була природня смерть. Втім розтин тіла таки провели, але не захотіли показувати тіло рідним.

Загадковості цій смерті додають кілька фактів. По-перше, його телефон знайшли викинутим, звідки були видалені всі чати з іншими волонтерами, а також згадки про поїздку до столиці.

Крім того, колеги Олексія Кучапіна розповіли, що і їм, і покійному особисто регулярно надходили погрози через їхню діяльність. Доходило до погроз убивством.

Ще один підозрілий факт – квартира, де знайшли тіло волонтера. Її власник не захотів говорити з колегами покійного, бо, мовляв, вони не змогли його захистити.

Крім того, власник квартири після смерті викинув з квартири диван, який був повністю в крові. Його помітили просто під будинком. При цьому саму квартиру повністю відчистили.

За словами сусідів, на цю квартиру працівники поліції приходили ще 20 липня. Це вже був четвертий день після зникнення волонтера, але за два дні до того, як його тіло знайдуть.

Це викликає величезні підозри, що смерть була "природньою".

Відомий український фотограф Олександр Чекменьов написав на своїй фейсбук-сторінці, що справу спробують швидко закрити та списати на "природну смерть", бо так, мовляв, простіше.

У мене немає сумнівів, що його вбили, – наголосив він.

Чекменьов також розповів, що о другій годині ночі тіло Кучапіна в чорному мішку зі 139-ї квартири за адресою Комбінатна, 25-а винесла спеціальна служба у присутності поліції. Потім господар квартири, яку нібито знімав Олексій Кучапін, виніс диван на звалище, поки що він там лежить.

Чоловік зазначив, що у Олексія два тижні тому народилася дочка, і він був щирим вірянином, якого не часто зустрінеш у житті.

"Я працював з ним майже 3 роки, це – людина честі і неухильної віри в Господа, зрадити якого він не міг", – підсумував фотограф.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе