В Антарктиді пінгвіни неочікувано повернулись на станцію "Академік Вернадський"

На станції "Академік Вернадський" зафіксували 5 пінгвінів. Така поява була неочікуваною для людей, адже зараз в Антарктиді – розпал зими. Вчені пояснили, що все через дуже теплу пору року.


На фейсбук-сторінці Національного антарктичного наукового центру повідомили, що останній пінгвін залишив станцію у 2020 році наприкінці травня. Тварини повернулись на 2 місяці швидше, ніж повинні були.


У науковому центрі зазначили, що пінгвіни дженту або субантарктичні. Вони є типовими мешканцями острову Галіндез, де розташована станція, у всі сезони, окрім зими.


Біолог 25-ої УАЕ Олександр Салганський розповів, що зазвичай пінгвіни масово повертаються на острів у другій половині жовтня (у нашій півкулі – квітень).


У науковому центрі також зазначили, що у попередні роки острів взимку був майже весь скутий кригою. Зазвичай, зими там сніжні і люті. Однак у 2020 році зима видалась аномально теплою, це і стало причиною такого швидкого повернення пінгвінів. Вдень сніг на острові тане, денна температура на станції сягає +4,1 С°.


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника ,який зник напередодні
    Детальніше...
  • У Білій Церкві біля дитячого садочка жінка виявила гранату
    Детальніше...
  • Рятувальники продовжують ліквідовувати наслідки негоди у Білій Церкві
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе