В Україні планують поставити рок-оперу "Тарас Бульба": Готують музику та лібрето

  • Тарас Бульба
У жовтні 2020 року в Україні презентують музику до рок-опери "Тарас Бульба". Нову виставу покажуть українцям у 2021 році. 

Написати і представити постановку рок-опери «Тарас Бульба» вирішив продюсер Микола Арсенюк. На створення цього проєкту автора надихнув гоголівський Тарас Бульба і однойменний музичний фестиваль.

З 2009 року представники проєкту шукали фінансування і амбітних авторів, оскільки рок-опера має бути цілком самобутнім твором, а не обробкою відомої опери Миколи Лисенка. У 2013 році музиканти - брати Сергій та Дмитро Радзецькі взялися за роботу.


«Революція Гідності і війна з Росією знову відклали все на невизначений час. Але було уже однозначно вирішено, що події на Майдані і війна на сході України ляжуть в основу сюжету рок-опери», - зауважили автори проєкту.

У 2019 році за написання тексту лібрето взявся талановитий драматург – Дмитро Терновий, який пропонує яскраві та незвичні рішення. У команді зазначають: "Рок-опера «Тарас Бульба» не «за царя і отєчєство». Вона – за Україну! Вона про сильного і впертого сучасного українського воїна, який відстоює своє, рідне і готовий жертвувати собою заради цього». 

Головна мета рок-опери - порушити питання «самопожертви заради власних цінностей», «зради заради кохання» і чи «вбивати за таку зраду рідного сина». 

Музику й лібрето до рок-опери «Тарас Бульба» створюють за підтримки Українського культурного фонду.

Читайте також: У Білу Церкву привезуть список чудотворних афонських ікон.
 


 
 


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе