Монетизація «Пакунку малюка»: Як білоцерківцям отримати грошову компенсацію замість «бебі-боксу»

  • Монетизація «Пакунку малюка»
З 1 вересня в Україні розпочнеться новий проєкт монетизації «Пакунку малюка». 

Раніше так звані «бебі-бокси» видавали батькам новонароджених у пологових будинках, або в управліннях соціального захисту. Однак згодом, через те, що тендери для закупівлі складових «пакунків малюка» не відбулися, уряд вирішив монетизувати цю допомогу. 

«Протягом кількох років ми чули незадоволених батьків пакунком малюка, які звертались з проханням надання грошової компенсації. Відтепер у батьків є право обирати, що для їхнього малюка є необхідним: чи потрібен їм одяг, якщо в них вже є діти, особливо діти які мають маленьку різницю у віці, або якщо дитина має алергію і їй не підходять засоби, передбачені у натуральній формі пакунку. Батьки, у вас є право обирати необхідне та найкраще для вашої дитини», – зазначив перший заступник міністра соціальної політики Євген Котик.

Як зазначають у Міністерстві соціальної політики, батьки чи прирівняні до них особи, які цього року не отримали «пакунку малюка», повинні звернутися протягом 12 місяців після народження дитини до «ПриватБанку» й відкрити там поточний рахунок отримувача грошової компенсації зі спеціальним режимом використання та отримання картки для виплат «Пакунка малюка».

Після того необхідно звернутися із заявою та пакетом документів (паперовому чи електронному) до управління соціального захисту населення за місце проживання чи перебування.

Кошти зарахують на банківський рахунок. Яку суму отримають батьки новонароджених – в Мінсоцполітики не уточнили. Відомо, що вартість «бебі-боксів» складала до 5 тис. грн. Зараховані гроші можна буде використати лише на потреби дитини чи мами і лише у визначених магазинах (ознайомитись з їх переліком можна на сайті Мінсоцполітики та «ПриватБанку»). Покупки можна буде здійснювати як безпосередньо в магазинах, так і через Інтернет. Гроші потрібно використати протягом року.

Кошти можна використати виключно на купівлю дитячих товарів: засобів догляду за дітьми та дитячих засобів гігієни, зокрема підгузків, серветок, дитячого одягу та взуття, дитячого харчування, дитячого посуду, дитячих іграшок, текстилю для дітей, зокрема рушників, ковдр та  товарів для породіллі: прокладок для лактації, прокладок післяпологових.
 


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе