Археологи в Єгипті знайшли 27 саркофагів, створених 2500 років тому

Фахівці міністерства у справах туризму та античності Єгипту знайшли загалом 27 саркофагів у гробниці в селі Саккара, що за 30 кілометрів від Каїра. Попри те, що поховані саркофаги були 2500 років тому, кольори, в яких їх розписали, та орнаменти непогано збереглися.

Як повідомило міністерств у справах античності Єгипту у Facebook, на всіх 27 саркофагах фахівці не виявили сліди відкриття. Це означає, що вони лежали там із часу поховання.

Саркофаги лежали в 11-метровій ямі у гробниці Саккари. На початку вересня археологам вдалося знайти 13 із них, а пізніше — ще 14. Окрім того, там же виявили статуетки та інші невеликі артефакти — і вони теж непогано збереглися.

За словами міністра з питань античності Єгипту Халеда Ель-Енані, це найбільше з 2019 року відкриття гробниці з такою великою кількістю саркофагів. Йдеться про некрополь Ель-Ассасіф, де виявили 30 саркофагів із муміями — тоді влада Єгипту називала його найбільшим археологічним відкриттям у країні за останні 50 років.

Понад те, єгипетські археологи припускають, що гробниця Саккари може ховати ще більше знахідок. Тому робота в ній триває й досі. Влада Єгипту сподівається отримати відповіді на ці запитання протягом найближчих днів.



 



Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе