Апарати ШВЛ таки закуплять за гроші із коронавірусного фонду. Це буде вперше

  • Апарати ШВЛ таки закуплять за гроші із коронавірусного фонду
Наприкінці жовтня в Україну доставлять 200 апаратів штучної вентиляції легень, які вперше з початку епідемії закуплять за гроші із Фонду з боротьби з коронавірусом.

Про це сьогодні, 8 жовтня повідомила заступниця міністра охорони здоров’я Світлана Шаталова під час брифінгу. 

"30 вересня укладено договір про закупівлю щодо придбання апаратів ШВЛ у кулькості 100 одиниць на суму 42 млн грн. Крім того, 5 жовтня МОЗ погодило другий договір на решту апаратів ШВЛ у кількості 100 одиниць. І ми сподіваємося, що найближчим часом держпідприємство  "Медичні закупівлі" укладе і підпше цей договір. За їхньою інформацією, з кінця жовтня будуть організовані поставки ШВЛ у кількості 200 одиниць", - розповіла Шаталова.

За словами чиновниці, в Україні в медичних закладах наразі є понад 4 тисячі апаратів ШВЛ, які готових до надання медичної допомоги. З них задіяні 372. 

У тому, що з коронавірусного фонду досі не закупили апарати ШВЛ, МОЗ звинувачує ДП "Медичні закупівлі України".

"1 липня були повністю визначені всі медико-технічні вимоги і характеристики і надіслані до ДП "Медичні закупівлі". 
В системі "Прозоро" 16.07 через більш ніж 2 тижні після отримання медико-технічних характеристик був опублікований аукціон, який ми дізналися завдяки системі "Прозоро". В результаті цього аукціону були 7 учасників і 2 з цих учасників подали свої пропозиції, які відповідали технічним вимогам. попри це ДП 5 серпня звернулося до міністерства щодо пропозицій збільшити очікувану вартість закупівлі ще на 126 млн грн. Тобто за одні і ті ж апарати ШВЛ держпідприємство хотіло отримати вдвічі більше коштів", - сказала Шаталова.


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе