Білоцерківські лікарні не забезпечені засобами захисту на випадок виявлення підозри на коронавірус

Лікарні  Білої Церкви не забезпечені необхідним обладнанням для лікування коронавірусної інфекції, а медичні працівники не захищені належними засобами захисту. 

Про це вчора, 10 лютого, під час чергового засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради заявила завідувач відділення організації епідеміологічних досліджень Білоцерківського міськрайонного відділу лабораторних досліджень ДУ «Київський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Марина Ляшко. 

За її словами, сімейна медицина Білої Церкви взагалі не захищена належними засобами захисту, від коронавірусної інфекції:

«У лікарів є лише флізелінові одноразові костюми, які не захищають належно згідно з нормативними документами. Респіратори є, але до них немає ні окулярів, ні рукавичок, ні самого комбінезону, або верхнього водонепроникного халату. Що стосується епідеміологічного напрямку, ми маємо незначний запас засобів індивідуального захисту, але він недостатній, якщо захворювання буде поширюватися масово,» - зазначила Марина Ляшко.

У випадку поширення коронавірусу, в Київській області визначили два медичні заклади, де передбачається госпіталізація хворих з підозрою на коронавірусну інфекцію. Дорослих осіб будуть госпіталізовувати у третю міську лікарню в Білій Церкві, дітей – у Київську обласну лікарню в м. Боярка. При цьому, в Білоцерківській міській лікарні №3 для цього передбачено лише 10 ліжок у боксах і 3 ліжка в палаті інтенсивної терапії. У разі збільшення кількості хворих, планують додатково звільнити другий поверх, на якому знаходиться близько 20 ліжок. 

Разом з тим, за словами Марини Ляшко, Білоцерківська міська лікарня №3 не забезпечена апаратами штучної вентиляції легень, і кисневими концентраторами: 

«Висока смертність в першу чергу через те, що вражається легенева тканина, дуже стрімко відбувається ураження і розвиваються дихальні розлади. Саме тому, в інфекційному стаціонарі мають бути і апарати штучної вентиляції легень, і кисневий концентратор і монітор пацієнта «Біомед», який може швидко діагностувати тяжку пневмонію. Це перші необхідні речі, які повинні бути у лікарні,» - наголошує Марина Ляшко.

Крім цього, Біла Церква не забезпечена засобами індивідуального захисту: 

«Засоби індивідуального захисту є в катастрофічно в малій кількості в нашому місті. На сьогоднішній день, міська лікарня №3 має лише 30 ізоляційних халатів. Це при тому, що за одну добу лише одна зміна використовує 20-30 цих халатів. Костюми біозахисту – лише 27, рукавичок із довгими манжетами немає взагалі, рукавички нітрілові – 4000, але і цього недостатньо, тому що йде їх постійна заміна. Також респіратори, які дають захист – є лише в кількості до 600 шт.» - говорить Марина Ляшко.

 
Досвід Китаю у боротьбі з коронавірусом вказує на зменшення кількості медичного персоналу – лікарів, медсестер, адже, незважаючи на заходи безпеки, вони також можуть заразитися та певний час пробути вдома. Тому, їх вчасно необхідно забезпечити засобами індивідуального захисту. 

За словами завідувача відділення організації епідеміологічних досліджень Білоцерківського міськрайонного відділу лабораторних досліджень, в Білоцерківську міську лікарню №3 вже поступали хворі з підозрою на інфікування коронавірусом. 

«Вони були протестовані і в цих людей не підтвердився діагноз. Але справа в тому, що на сьогоднішній день в місті не вирішене питання з особами, які контактували з хворими на коронавірусну інфекцію. Не відрегульоване питання видачі лікарняних листів, особам, які знаходяться в самоізоляції» - зазначила Ляшко. 

Мер Білої Церкви Геннадій Дикий зазначив, що місто має кошти на закупівлю засобів індивідуального захисту, «однак придбати усе це в Україні просто ніде».

За підсумками засідання було дано доручення підрозділам міської ради поширити в місті інформацію про профілактику коронавірусної інфекції, пам’ятки про самоізоляцію для тих, хто приїхав із країн, де зареєстровані випадки коронавірусу.

Читайте також: У Білій Церкві навчалися госпіталізувати хворих на коронавірус. (Відео)

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook і Telegram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе