Білоцерківцям на замітку: на цих вихідних Україна переходить на зимовий час

  • Білоцерківцям на замітку: на цих вихідних Україна переходить на зимовий час
Стрілки годинників будемо переводити назад.

Вже на цих вихідних, у неділю 25 жовтня о 04:00 Україна перейде на "зимовий час", перевівши стрілки годинника на одну годину назад.

Такі часові зміни передбачені постановою Кабінету міністрів України №509 від 13 травня 1996 року. Згідно з документом, щорічно в останню неділю жовтня о 4:00 стрілки годинників переводяться на одну годину назад. 

Перехід на літній час відбуватиметься в останню неділю березня о 03:00, тоді стрілки годинників будемо переводити на одну годину вперед. 

Зараз стрілки годинника переводяться більш ніж в 70 країнах. Нещодавно Європейський парламент схвалив скасування переведення годинників на зимовий та літній час від 2021 року.

У Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України повідомляли, що в разі ухвалення Європейським Союзом рішення про скасування переходів на літній і зимовий час, Кабмін розгляне пропозицію змінити нинішній порядок, щоб також відмовитися від подібної практики. 
 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе