У МОН розповіли, хто повернеться до повноцінного навчання після канікул

  • хто повренеться до повноцінного навчання після канікул
Найбільші шанси повернутися до повноцінного навчання після осінніх канікул мають учні початкої школи.

Про це «ТСН» розповів тимчасовий виконувач обов'язків міністра освіти Сергій Шкарлет.

За його словами, старші класи повернуться до повноцінного навчання в залежності від ситуації із коронавірусом у кожному регіоні. Найгірший сценарій, який може бути, - це повний локдаун, який був навесні, коли всі навчалися на дистанційній формі. 

«Якщо після 30 жовтня ситуація, залежно від зонування, покращуватиметься, то хтось вийде на очну форму навчання. Якщо ж це буде «червона» зона, то там школярі залишиться на дистанційці. Я сподіваюся, що перші-четверті класи все ж навчатимуться у повноформатному режимі. Будемо сподіватися на кращий сценарій, але якщо буде гірший, то звичайно - це дистанційне навчання», - розповів міністр. 

Крім того, за словами міністра, у проєкті бюджету на наступний рік вже заклали мільярд гривень на дистанційне навчання. Зокрема, ці кошти підуть на дезінфектори, надбавки вчителям, засоби індивідуального захисту тощо. 

Наразі міністерство заборонило усі великі зібрання, концерти та екскурсії. Рішення про проведення шкільних олімпіад ухвалюватимуть в кожному регіоні окремо. 

Раніше повідомлялося, що осінні канікули в Білій Церкві триватимуть понад 2 тижні, з 15 по 30 жовтня.


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе