11 змін, які очікують на мешканців Білої Церкви і району у листопаді

  • які очікують на мешканців Білої Церкви і району у листопаді
Подорожчання газу і тепла, дешевші квитки на поїзди, заборона на ловлю риби, - це далеко не увесь перелік важливих змін, які уже настали або лише очікують на мешканців Білоцерківщини у листопаді. Подробиці - у матеріалі. 

Новий розподіл на карантинні зони

30 жовтня на черговому засіданні Держкомісії ТЕБ і НС оновили розподіл на зони в Україні, відповідно до рівня епіднебезпеки. Біла Церква і район залишилися у «помаранчевій» зоні. Подробиці тут. 

Зростання цін на газ і тепло

У зв’язку з початком опалювального сезону, «Нафтогаз» встановив тариф на газ у листопаді 2020 року на рівні 6,33 грн за кубометр із ПДВ. Клієнти, які цього місяця перейдуть на «Річний» тариф платитимуть по 6,45 грн за кубометр із ПДВ упродовж цілого року. При цьому, у вартість не входить ціна на розподіл газу. Експерти прогнозують зростання цін і на комуналку в листопаді. Особливо це стосується розрахунку за тепло, оскільки газ подорожчав. 

Школярі повернулися з канікул і перейшли на дистанційне навчання

2 листопада відновили навчання у загальноосвітніх школах Білої Церкви. Разом із тим, з огляду на збільшення кількості хворих на COVID-19, виконавчий комітет прийняв рішення про переведення учнів 5-11 класів на дистанційне навчання. Оффлайн навчаються наразі лише учні 1-4 класів. 

На квитки в «Інтерсіті» діють знижки

Із 1 листопада на 15% знизили вартість квитків та потяги "Інтерсіті" та "Інтерсіті+". Посеред тижня з Києва до Харкова можна буде доїхати за 474 грн, а до Львова і назад - за 535 грн. Рішення пов’язане зі зніженістю пасажиропотоку на «перші класи» таких поїздів.

Штрафи за «євробляхи» на місці зупинки

У Кабінеті Міністрів України погодили проєкт постанови, яка дозволяє штрафувати власників «євроблях» на місці зупинки. Відповідальність за порушення строків ввезення авто у митному режимі транзиту вперше становить 8500 гривень, вдруге і далі - 17 000 гривень з можливістю позбавлення водійських прав на рік та вилученням авто.

Деякі відділеня «Укрпошти» почали працювати без вихідних

Із 1 листопада “Укрпошта” запровадила 7-денний робочий тиждень у низці найпопулярніших відділень по Україні. У Білій Церкві - це два відділення. Таким чином планують розвантажити ці пункти до «чорної п’ятниці» та різдвяних свят.

Не можна ловити рибу

Із 1 листопада на Білоцерківщині заборонено виловлювати рибу у зимувальних ямах. Обмеження діє до початку весни та нересту. За порушення заборони на охочих ловити рибу накладуть штраф до 680 грн.

Покарання порушникам карантину

3 листопада народні депутати продовжать роботу у сесійній залі. Міністр охорони здоров’я Максим Степанов просить розглянути можливість штрафувати українців за відсутність масок. Розмір штрафу може сягати 170 - 225 гривень.

Водії пригальмовуватимуть частіше

Із 1 листопада набрали чинності зміни до Стандарту на заходи та засоби для заспокоєння дорожнього руху. За пропозицією «Укравтодору», тепер водії повинні гальмувати не лише на «лежачих поліцейських», але й біля острівців безпеки, бордюрних розширень, чокерів та розділювальних смуг.

Єгипет скасував візовий збір для туристів

Білоцерківці, які запланували свою відпустку на осінь, можуть спробувати поїхати до Єгипту. Із 1 листопада ця країна скасувала візовий збір для туристів, які приїжджають до губернаторств Південний Синай, Червоне море, Луксор та Асуан. Зміни діятимуть до 30 квітня 2021 року. Водночас, вимоги щодо наявності ПЛР-тесту на коронавірус залишаються актуальними.

infoTAX для платників податків

У листопаді Державна податкова служба України запускає електронний сервіс infoTAX. За допомогою нього платники податків можуть через Telegram і Viber отримати інформацію щодо бюджетних розрахунків, реєстраційних і облікових даних, обробки документів, сплати податків тощо. У подальшому він допоможе передзаповнити звітність та оплатити податок у два кліки. Пізніше сервіс інтегрують у «Дію».


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе