У МОЗ підтвердили можливість повного локдауну на Новий рік

  • У МОЗ підтвердили можливість повного локдауну на Новий рік
Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов допустив запровадження повного локдауну на новорічні свята.

Зокрема, в ефірі каналу Україна24 він пояснив, що з точки зору епідеміології тритижневий жорсткий карантин — це найкращий метод для розірвання ланцюгу передачі коронавірусу. 

«Введення будь-яких карантинних обмежень робиться виключно з точки зору епідеміології, з точки зору цифр зростання. Зрозуміло, що ми дивимося і говоримо про те, що у нас таке може бути, що може бути більш жорсткий карантин», — зазначив Степанов.

Голова МОЗ зауважив, що тотальний локдаун матиме вкрай негативний вплив на економіку України, і це треба враховувати:

«Ми завжди виходимо з цих двох речей і намагаємось шукати баланс. Але зрозуміло, що можуть бути такі обставини, що ми повинні будемо це ввести суто з точки зору збереження нашого життя. Якщо ми говоримо про повний жорсткий карантин, він торкатиметься всіх без виключення, як це було навесні», — заявив Степанов.

Чи чекає на Україну тотальний локдаун?

Очільник уряду Денис Шмигаль днями раніше повідомляв, що уряд розглядає план введення жорсткого локдауну в Україні, проте це лише запасний варіант на випадок, якщо не спрацює карантин вихідного дня.

Після наради з прем'єр-міністром мер Івано-Франківська Руслан Марцінків заявив, що Кабмін обговорює можливість введення повного локдауну в Україні в грудні через ситуацію з COVID-19.

Радник президента з економічних питань Олег Устенко підтвердив, що у разі різкого зростання захворюваності на COVID-19 в Україні влада може піти на введення тотального локдауну.

Зі свого боку міністр культури і інформаційної політики Олександр Ткаченко запропонував запланувати двотижневий локдаун в Україні на Різдво та Новий рік.

Читайте також: Коронавірус в Білій Церкві та районі: + 119 нових хворих за добу.

 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
  • У Білій Церкві біля дитячого садочка жінка виявила гранату
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе