З наступних вихідних в Україні запровадять карантин вихідного дня: Максим Степанов

  • З наступних вихідних в Україні запровадять карантин вихідного дня: Максим Степанов
Через тиждень, з 14-15 листопада, в Україні почнуть запроваджувати карантин вихідного дня через стрімке поширення коронавірусу. Працюватиме лише критична інфраструктура, зокрема продуктові магазини, аптеки та транспорт.

Про це, 5 листопада, повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов у прямому ефірі шоу "Право на владу". 

"Коли ми говоримо про протиепідемічні заходи, ми, звичайно, дивимось на ту ситуацію, яка в нас є. І ми чітко розуміємо, що ми не в змозі запровадити повний локдаун, на який пішли деякі європейські країни - не на два тижні, не на три тижні. Саме тому наша пропозиція буде робити такий жорсткий карантин саме на вихідні дні, тобто субота-неділя. Це коли в нас залишаться працювати виключно продуктові магазини та аптеки і, звичайно, транспорт. Тобто все те, що стосується критичної інфраструктури. Все решта, щоб у вихідні дні не працювало", - заявив міністр.

За його словами, це дасть змогу розірвати ланцюг передачі коронавірусу через відсутність спілкування людей один з одним. 

"Це точно не буде на ці вихідні. Ми розуміємо, що треба підготуватися. Я не виключаю, що ми будемо пропонувати це зробити вже з наступних вихідних", - додав очільник МОЗ.

Він пояснив, що транспорт працюватиме і на вихідних, оскільки це критична інфраструктура:

"Все ж таки навантаження у суботу-неділю набагато менше на транспорт. Зачиняти транспорт ми не вбачаємо за потрібне. Більш того, по цьому шляху не йде зараз жодна європейська країна", - зауважив Степанов.




Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
  • У Білій Церкві хлопець вдарив ножем 14-річну дівчину
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе