Через новий штам коронавірусу в Україні змінять ПЛР-тести

  • Через новий штам коронавірусу в Україні змінять ПЛР-тести
В Україні до кінця грудня змінять ПЛР-системи і процес тестування через новий мутований коронавірус, який зафіксували у Великій Британії. 

Про це під час брифінгу повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко. 

27 грудня Велика Британія має опублікувати дослідження про зміну праймерів (короткий фрагмент ДНК - або РНК-мішені - ред.) нового коронавірусу.

"В кінці грудня Центр громадського здоров'я збере всіх виробників тест-систем ПЛР, а також постачальників і промовить про зміну праймерів для того, щоб змінити наші ПЛР-системи і щоб додати мішень, яка буде виловлювати білок нового вірусу", - сказав Ляшко.

Перший випадок нового штаму COVID-19 виявили у Великій Британії, а відомо про це стало 14 грудня. Уже зафіксовано понад тисячу випадків зараження цим новим штамом. Служба громадської охорони здоров'я Англії 20 грудня повідомила, що новий варіант коронавірусу в Британії почав стрімко розповсюджуватися ще від середини листопада, а міг з'явитися в країні взагалі ще у вересні 2020 року. Водночас до середини листопада він поширювався досить повільно. Відомо, що мутований коронавірус "VUI – 202012/01" передається легше, аніж його попередники, втім, немає доказів того, що він збільшує ймовірність важкого перебігу захворювання чи смерті. Дослідження у цьому напрямку тривають.

Раніше повідомлялося, що на Білоцерківщині за добу 41 новий на хворих на коронавірус, 37 людей одужали.



Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе