Фотографія пейзажу церкви Марії Магдалини у Білій Церкві перемогла у міжнародному конкурсі «Вікі любить пам’ятки»

У конкурсі «Вікі любить пам'ятки» обрали найкраще фото Київської області

В українській частині найбільшого у світі міжнародного фотоконкурсу історико-культурної спадщини «Вікі любить пам'ятки» обрали найкраще фото Київської області. Кращим знімком визнали фотографію білоцерківського фотографа Ростислава Маленкова - вечірній пейзаж із церквою Марії Магдалини.


Церква була споруджена у 1843 році, храм чотирьохстовпний, однокупольний, хрещатий у плані. Реставраційні роботи в будівлі храму були проведені у 1988 році.  Стилістично належить до класицизму. 

Наталія Шестакова, членкиня журі, зазначила:

«Попри можливі зауваження щодо технічної якості фото — зображення є дуже виразним завдяки вдалому часу для фотографування та впійманих автором незвичайних кольорів, які справляють сильне емоційне враження».


Сергій Криниця, фотограф, член журі, також зауважив, що «хоч пам'ятка і займає невелику частину кадру, але саме фото є гарним».

Вже третій рік поспіль, найкращим фото Київщини стає світлина з Білої Церкви. Минулого року у номінації переміг знімок Костелу святого Івана Хрестителя.

Проєкт «Вікі любить пам'ятки» збирає світлини всіх пам'яток культурної спадщини світу для ілюстрування статей у Вікіпедії. У 2020 році Україна посіла перше місце за кількістю поданих робіт — учасники подали понад 47 тисяч світлин та відео пам'яток культури України. Це рекорд за всі роки проведення конкурсу. Цьогоріч конкурс пройшов у 51 країні світу.

У списку пам'яток Київської області 2233 об'єкти культурної спадщини, 1416 з них вже відфотографовані та представлені у Вікісховищі. У 2020 році 51 автор подав 2352 фото 823 об'єктів.

Журі вже незабаром оголосить ТОП-10 фото, що представлять Україну на міжнародному етапі.



Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе