Білоцерківська ТЕЦ програла судовий спір із податківцями на 736 млн грн

Шостий апеляційний адміністративний суд відмовився задовольнити апеляційну скаргу ЗАТ "Білоцерківська теплоелектроцентраль" і залишив без змін рішення Київського окружного адмінсуду, яким скаржнику було відмовлено в задоволенні позову про скасування податкового рішення.

Як повідомляє портал liga, рішенням підприємству було зменшено від'ємне значення об'єкта оподаткування податком на прибуток розміром 735,8 млн грн.

Згідно із судовими матеріалами, Білоцерківська ТЕЦ вважає, що правомірно включила до складу фінансових витрат нараховані відсотки за користування позиковими коштами розміром 733,6 млн грн. Кредитними договорами передбачено, що сплата відсотків за користування такими коштами здійснюється позичальником у день його фактичного погашення.

Суд першої інстанції констатував, що з моменту відкликання банківської ліцензії банку Фінанси і кредит нарахування банком і пред'явлення до стягнення заборгованості за відсотками за користування кредитом є неправомірним, а тому з моменту відкликання ліцензії у банку, у позивача як позичальника відсутні підстави для сплати відсотків за користування кредитними коштами.

Таким чином включення до складу фінансових витрат нарахованих відсотків за користування кредитними коштами розміром 733,6 млн грн є неправомірним.

Суд апеляційної інстанції погодився з цим висновком.

Зазначається, що Національний банк видавав стабілізаційні кредити неплатоспроможному банку Фінанси та Кредит у 2015 році під заставу Білоцерківської ТЕЦ. 

У вересні 2015 року НБУ визнав неплатоспроможним банк Фінанси і Кредит.

ПрАТ "Білоцерківська ТЕЦ" і банк "Фінанси та Кредит" пов'язують з Костянтином Жеваго.   

Раніше повідомлялося, що "Нафтогаз" попередив Білоцерківську ТЕЦ про можливе припинення постачань газу.


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе