З’явилася онлайн-бібліотека аудіокниг, що входять до програми ЗНО


Мінцифри підтримало проект «Слухай», що передбачає створення онлайн-бібліотеки аудіокниг для Зовнішнього незалежного оцінювання.

Про це повідомили у пресслужбі відомства.

«На карантині усі перейшли на навчання онлайн. Нові цифрові рішення у сфері освіти набули особливої актуальності. Проєкт «Слухай» влучив просто в ціль — запропонував озвучити книги з програми ЗНО в аудіоформат. Ми і надалі підтримуватимемо такі соціальні ініціативи, які сприяють побудові цифрової держави», – розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.


Добірку із 60 аудіокниг із творами української літератури, що входять до програми ЗНО вже можна прослухати на сайті проєкту. 

До озвучки долучились: Володимир Шумко, Марта Адамчук, Ната Жижченко, Олена Кравець, Євген Кошовий, Олександр Пікалов, Степан Казанін, Юрій Великий, Володимир Мартинець, Анастасія Оруджова, Володимир Шумко, Марта Адамчук, Ната Жижченко, Ліля Ребрик, Даша Астаф’єва, Гарік Корогодський, Тетяна Будь та інші зірки.

«Проект «Слухай» — про нову українську ідентичність. Це бібліотека нового покоління з великою соціальною місією — зробити освіту більш інклюзивною та пристосованою до нового світового порядку», – додав автор проекту, громадський діяч Олександр Барабошко.

«Слухай» вже отримав фінансування, і це дасть змогу наростити базу літератури на платформі та підвищити впізнаваність серед українців.



Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе