Унікальна операція: Уперше в Україні 13-річну дівчинку прооперував робот Da Vinci

  • Унікальна операція. Уперше в Україні 13-річну дівчинку прооперував робот Da Vinci
У Львові в клінічній лікарні швидкої медичної допомоги 13-річну дівчинку прооперував робот Da Vichi.

Про це повідомили на сторінці лікарні у фейсбуці.

«Три проколи по вісім міліметрів замість розрізу черевної порожнини – це сучасна медицина, яка відтепер доступна і маленьким українцям», – йдеться у повідомленні.

За словами генерального директора клінічної лікарні швидкої меддопомоги Олега Самчука, операцію за допомогою робота провели пацієнтці із патологією кишківника.

– Ваду тричі намагалися усунути під час операцій, але складні хірургічні втручання тільки погіршили стан. У дитини розвинулася рецидивуюча кишкова спайкова непрохідність, – зазначив Самчук.

Хірург, який сидів за пультом, поклавши руки на надчутливі сенсори, мав додатково ще дві «руки» і ліквідовував множинні спайки із мінімальною травматизацією здорових тканин.

Самчук повідомив, що операція пройшла успішно – ранній післяопераційний період задовільний, дівчинку більше не турбують болі в животі, вона встає з ліжка і уже навіть ходить коридором. Пацієнтку чекає реабілітація, однак вона має хорошу перспективу назавжди забути про свою проблему. 

 


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе