Головні зміни травня: нові правила призначення субсидій та річні тарифи на газ

З 1 травня встановлюються нові правила для призначення субсидій та подачі заяв, також споживачі газу перейдуть на річні тарифні плани своїх постачальників.

Субсидії 

З 1 травня для того, щоб отримати субсидій треба подати нову заявку на її отримання. Заявки можна буде подавати протягом наступних 5 місяців. Зробити це можна в тому числі онлайн або поштою.

100% українців будуть отримувати субсидії у готівковій формі (до травня готівкою отримували 92% українців). 

Також вводяться деякі нові правила, за якими субсидії не призначаються тим, хто здійснює покупку одноразово на суму понад 50 тисяч гривень, або має більше 100 тисяч гривень на депозитному рахунку в банку.

Тариф на газ

З 1 травня побутові споживачі газу автоматично перейдуть на річні тарифні плани тих постачальників, які їх обслуговують. 

Максимальна вартість газу встановлена у ТОВ "Херсонська Обласна Енергопостачальна Компанія" – 13,5 грн/куб на рік і 10,5 грн/куб.м. Мінімальна вартість у ДП "Евода Трейд" Кп "Луцькводоканал" – 7.88  грн/куб на рік і аналогічно 7.88  грн/куб.м.

Ціна на газ для клієнтів від постачальників "останньої надії" (ПОН), яка забезпечує газом побутових клієнтів, які раптово втратили постачальника, у травні становитиме 9,57 грн/куб.м з ПДВ, без вартості розподілу (доставки). Надалі такі клієнти мають обрати ринкову газову компанію та заключити з нею договір, щоб отримати вигідніші ціни. 

Деталі у нашому сюжеті: 



Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе