У Білій Церкві звернулися до Міністерства інфраструктури щодо участі у проєкті Kyiv City Express

  • У Білій Церкві звернулися до Міністерства інфраструктури щодо участі міста у проєкті Kyiv City Express
В українських містах-мільйонниках з'являться нові сучасні експреси для сполучення з передмістям.   

Запуск оновленого приміського залізничного сполучення ще у лютому анонсував Володимир Зеленський. Назва проєкту – City Express. Він покликаний зробити пасажирські перевезення зручними та комфортними, збільшити кількість мешканців передмістя, що добираються до Києва залізницею, з 77 тисяч до 150 тисяч.

У зв'язку з цим, члени виконавчого комітету Білоцерківської міськради звернулися до Президента України, Прем’єр-міністра України, Міністерства інфраструктури України та керівництва АТ «Укрзалізниця» щодо участі нашого міста у проєкті Kyiv City Express. 

Зазначаєтьмя, що близько 30 тисяч мешканців Білоцерківщини кожного дня іздять у Київ і назад з тих чи інших питань. Через значну різницю у вартості проїзду більшість користуються автотранспортом, оскільки тривалість проїзду на залізничному транспорті вдвічі довша.

За участі Білої Церкви у проєкті Kyiv City Express, мешканці громади зможуть доїзджати до Києва прискореним електропоїздом «Київ-Біла Церква» за 45-55 хв., що зробить залізничний транспорт конкурентно спроможним.

Реалізація цього проєкту стане можливою за умови: 

- придбання рухомого складу «Stadler flirt» з конструктивною швидкістю 160 км/год; 

- підвищення швидкості руху на ділянці «Київ-Фастів» до 160 км/год. з врахуванням утримання на поточному рівні (та збільшення за необхідності) пропускної здатності;

- реконструкції колійного розвитку Фастівського вузла для скорочення часу про слідування приміських поїздів «Київ-Біла Церква»;

- будівництва двох зупинок в межах міста (в місцях, що знаходяться на відстанях пішої доступності від великих житлових масивів та поруч з основними магістралями міста).

Покриватиме операційні витрати на перевезення міська та обласна влада, ОТГ. Це дозволить зберегти доступність квитків. 

Читайте також: Рідні шукають уже третій місяць: у Білій Церкві за загадкових обставин зник 21-річний військовий (Фото)
 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе