Pfizer тепер доступна усім охочим у центрах масової вакцинації

Вакцину Comirnaty від Pfizer-BioNTech тепер використовуватимуть для проведень щеплень у центрах масової вакцинації, де вона буде доступна усім охочим з пріоритетом для людей похилого віку та людей із супутніми захворюваннями.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

"Усі вакцини, які використовує Україна, схвалені Всесвітньою організацією охорони здоров’я, є безпечними і захищають від тяжкого перебігу, ускладнень та смерті від COVID-19. За даними останніх досліджень, вакцина CoronaVac від Sinovac Biotech продемонструвала ефективність у 83,5% у запобіганні симптоматичних захворювань на COVID-19 та 100%-ефективність у запобіганні госпіталізації та смерті”, - сказав заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар Ігор Кузін. 

У МОЗ наголосили, що очікують отримати близько 1 млн доз вакцини Comirnaty/Pfizer-BioNTech від COVID-19 до кінця липня, тому вирішено зробити цю вакцину доступною для широкого загалу. 

Також в Україні у пунктах щеплень використовують вакцину CoronaVac від Sinovac Biotech. Ті, хто отримав перше щеплення CoronaVac у цих центрах, зможуть щепитися другою дозою в тих же центрах або в пунктах щеплень. 

У пунктах щеплень також продовжується вакцинація другою дозою вакцини AstraZeneca тих, хто отримав першу дозу цієї вакцини будь-якого виробника (Covishield, AstraZeneca-SKBio), додали у МОЗ. 

Раніше повідомлялося, що вакцинуватися від коронавірусу в Білій Церкві тепер можна щодня (адреси).

 


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе