Стала відома причина прориву дамби на Білоцерківщині

  • Стала відома причина прориву дамби на Білоцерківщині
  • Стала відома причина прориву дамби на Білоцерківщині
  • Стала відома причина прориву дамби на Білоцерківщині
У понеділок, 19 липня на Білоцерківщині, в селі Фурси стався прорив дамби на річці Кам'янка. Внаслідок чого сталось повне опорожнення ставу.

Як повідомили в Регіональному офісі водних ресурсів річки Рось, у зв'язку з тим, що наразі не проводяться доглядові роботи за греблею і сталася ця надзвичайна ситуація. 

"Відповідно до історичних даних перші кам’яні греблі були створенні графинею Браницькою в 1830 році. Це греблі в місті Біла Церква, в селі Фурси та в селі Шамраївка. Відповідно це одна з найстаріших водойм даного регіону, надзвичайно замулена, товщина мулу сягає до 1.5 метра. Водойма та гідротехнічна споруда безхазяйна. Доглядові роботи не проводяться, що і стало причиною виникнення даної надзвичайної ситуації. Схожа ситуація виникла весною в 1996 році.  Також Фурсівською ОТГ не виконується рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, а саме пункту 10, 11 - Плану заходів центральних і місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо підготовки та пропуску льодоходу, повені і паводків у 2021 році, в яких йдеться про вжиття заходів щодо готовності до пропуску паводкових вод та визначення балансоутримувачів безгосподарських гідротехнічних споруд. " - йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, що під час прориву дамби рівень води піднявся на 20 см, підтоплень житлових будинків не було. 

Читайте також: На Білоцерківщині в річці Кам'янка потонув чоловік.

 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе