Замор риби в річці Рось: фахівці опублікували результати гідрохімічного дослідження

  • Замор риби в річці Рось: фахівці опублікували результати гідрохімічного дослідження
Київський рибоохоронний патруль отримав результати іхтіопатологічної лабораторії Держрибагентства по гідрохімічному дослідженню проб води з річки Рось в Білій Церкві, де 24 липня було виявлено замор риби. У більшості проб води виявили низький вміст кисню. 

Крім того, у воді були виявлені нітрати і нітрити, в зв'язку з чим рекомендовано провести розширене гідрохімічне і токсикологічне дослідження води в спеціалізованих лабораторіях, а також провести обстеження річки фахівцями екологічних служб.

Згідно з результатами, температура води і водневий показник - в межах норми, загальна жорсткість - вище норми, вміст розчиненого кисню в межах норми в пробах №№ 3, 4, 7, в пробах №№ 1, 2, 5, 6 - нижче норми.

Оскільки трупи риби були з ознаками розкладання, іхтіопатологічні дослідження не проводилися.

Відзначається, що на берегах річки є будівлі приватного сектора, лісові насадження, за якими знаходяться поля. На окремих ділянках річки виявлено водяний горіх, який сприяє зниженню вмісту розчиненого у воді кисню.

"Враховуючи  низький вміст розчиненого кисню у чотирьох пробах води, широко відкриті зяброві кришки, відкриті ротові порожнини у трупів риб - можна зробити припущення, що загибель риби спричинена зменшенням вмісту розчиненого кисню у воді. Крім того, враховуючи, що у воді виявлено нітрати і нітрити – рекомендовано провести розширене гідрохімічне та токсикологічне дослідження води у спеціалізованих лабораторіях, а також здійснити обстеження річки фахівцями екологічних служб.", - йдеться в повідомленні.

Київський рибоохоронний патруль закликає громадян при виявленні явищ замору риби терміново повідомляти за телефоном "гарячої лінії" відомства: (099) 341-73-18. 

Читайте також: У 7 людей, які отруїлися в білоцерківському кафе, виявили сальмонельоз.

Раніше повідомлялося, що на Білоцерківщині викрили підпільне VIP-казино.


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе