На Київщині з літаків розкидатимуть вакцину від сказу хижих тварин

На Київщині із літаків розкидатимуть приманки із вакциною для диких м'ясоїдних тварин. Так розпочинають цьогорічну імунізацію проти сказу. Про це повідомляє пресслужба Держпродспоживслужби в Київській області.  

Вакцинація буде проводитись ще й через напружену ситуацію щодо сказу тварин в області. Питома вага зареєстрованих випадків сказу  припадає на диких та бродячих тварин (лисиці, безпритульні коти і собаки).

Імунізацію здійснюватимуть у другій половині вересня, триватиме вона 7-14 днів. Для цього з літаків будуть скидувати невеликі брикети (з сірникову коробку) з вакциною всередині. 

Такий спосіб вакцинації від сказу зазвичай використовують для тварин (диких та бродячих), яких неможливо відловити. Брикети коричневого кольору мають в собі желеподібну капсулу (полімерний блістер з антигеном) всередині. Завдяки специфічному запаху м’ясо-кісткового борошна, навіть на великих відстанях тварини приманюються.
   
Як зазначають у Держпродспоживслужбі, дані брикети є цілком безпечними для людей, тварин і навколишнього середовища, але у разі виявлення брикетів з вакциною важливо їх не чіпати, не переміщати на інші місця та не руйнувати.

Читайте також: 1 та 2 вересня в Білій Церкві по вул. Леваневського припинять рух тролейбуси.




Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе