Уряд підвищує стипендії студентам: наскільки зростуть виплати

  • Уряд підвищує стипендії студентам: наскільки зростуть виплати
В Україні у цьому році підвищать стипендії студентам вищих навчальних закладів, а також закладів профтехосвіти.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні Кабміну у середу, 1 вересня.  

«Так, у закладах профтехосвіти стипендії будуть збільшені у 2,5 рази, а студенти вишів отримають підвищення щонайменше у 1,5 рази», - повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Він уточнив, що останнє підвищення розмірів академічних стипендій було у листопаді 2017 року, тому виникла «необхідність підвищення соціального захисту учнівської та студентської молоді». 

Нагадаємо, що в Україні є два різновиди стипендій: академічна, яка нараховується за успішне навчання й особливі досягнення, а також соціальна, яка призначається студентам, що мають особливий статус. Соціальна стипендія для студентів виплачується незалежно від успішності отримання знань. 

Розмір мінімальної ординарної (звичайної) академічної стипендії для учнів закладів професійної (професійно-технічної) збільшується з 490 до 1250 гривень на місяць. 

Для студентів закладів фахової передвищої освіти звичайна стипендія збільшується з 980 до 1510 гривень на місяць; підвищена стипендія зросте з 1250 до 1930 гривень на місяць. 

Для студентів закладів вищої освіти звичайна стипендія збільшується з 1300 до 2000 гривень на місяць, підвищена - з 1660 до 2550 гривень на місяць.


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе