Охочі одружитися зможуть подати потрібні документи через «Дію»

  • Охочі одружитися зможуть подати потрібні документи через «Дію»
В Україні можна буде подати документи про намір одружитися онлайн — через портал державних послуг «Дія». Послугу презентують у жовтні.

Про це 1 вересня повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Уряд уже ухвалив відповідне рішення.

Людям не треба буде пред'явити документів про державну реєстрацію актів цивільного стану, якщо відомості про це є у Державному реєстрі актів цивільного стану громадян.

Крім подання заяви на реєстрацію шлюбу, українці зможуть подати через «Дію» заяву для отримання повторних свідоцтв про шлюб, народження, смерть, зміну імені та замовити видачу 7 видів витягів з державного реєстру актів цивільного стану громадян. 

Також у «Дії» можна буде сплатити адміністративний збір за послугу.

«Ми анонсуємо новацію щодо реєстрації актів цивільного стану онлайн. Наприклад, відтепер подати документи про намір одружитися можна буде через портал "Дія"», — сказав прем’єр.

Шмигаль зазначив, що такі зміни спрямовані на те, щоби взаємодія людей із державою відбувалася максимально зручно та комфортно.


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе