Більшість обмежень у "жовтих" й навіть "червоних" зонах не стосуватимуться вакцинованих

По всій території України вже найближчим часом можуть посилити карантин. Втім, більшість із карантинних заходів не будуть застосовувати щодо вакцинованих громадян.

Таку заяву 8 вересня зробив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко. Він наголосив, що ситуація з коронавірусом в Україні прогнозовано погіршується, втім наразі вона не є критичною.

Що зміниться для вакцинованих

Урядовець пояснив, що МОЗ зважає на практику європейських країн та США. Саме тому у відомстві пропонують наблизити якість життя вакцинованого населення до звичного. Разом з іншими міністерствами там вже почали роботу над змінами до карантинних норм, аби дотримуватися балансу між захистом українців від COVID-19 та його благополуччям населення.

"Передбачаємо, що більшість обмежень у "жовтих" та "червоних" зонах не будуть застосовуватися, якщо будуть вакциновані колективи або відвідувачі закладів, різних сфер економіки," – зазначив Ляшко.

При цьому, за його словами, для жовтого рівня епідемічної небезпеки буде достатньо навіть однієї дози вакцини, проте для червоного – потрібен буде вже повний курс щеплення. Він навів приклад: роботу закладів освіти у жовтих "зонах" не будуть обмежувати, якщо 80% педагогічних працівників матимуть документи про вакцинацію від COVID-19 хоча б однією дозою.

Міністр охорони здоров'я також звернув увагу, що COVID-19 cтає пандемією невакцинованих. Мовляв, все більше захворювань виникає саме серед тих, хто не отримав щеплення. 

"Саме невакциновані інфіковані потрапляють до лікарень і перебіг хвороби у них значно складніший", – застеріг він.

Ляшко наголосив, що вакцина зараз є доступною для українців й закликав не відкладати щеплення на потім й записуватися на нього за першої ж нагоди. Мовляв, це дієвий спосіб запобігти тяжкому перебігу та смерті від коронавірусу.

Читайте також: В UNIT.City відбувся міжнародний економічний саміт U Tomorrow Summit.




Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе