На Київщині створили 7 заповідників, щоб захистити рідкісні рослини (ПЕРЕЛІК)

На Київщині створили 7 нових об’єктів природно-заповідного фонду загальною площею близько 250 га. Таким чином, намагаються зберегти червонокнижні види рослин. 

Найбільшим новим заповідником став парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва місцевого значення "Орхідейні яри". Його площа складає майже 92 гектари на території Першотравневого лісництва у Вишгородському районі Київщині. Створений для охорони червонокнижного рослини – дремлик чемерицевидний. 

Новий ботанічний заказник місцевого значення "Нове життя" займає площу у 78 гектарів на території Володарського лісництва у Білоцерківському районі області.  Створений для охорони червонокнижної рослини – підсніжника. 

На третьому місці за площею — новостворений ботанічний заказник місцевого значення "Бурківці". Він розташований на 57 гектарах Тетіївського лісництва у Білоцерківському районі Київщини.  Створений для охорони червонокнижної рослини – проліска.

Також у цьому районі створили ботанічний заказник — "Ліщиновий гай". Він займає площу у 8,6 гектарів. Створений для охорони червонокнижної рослини – підсніжника. 

У Бучанському районі Київської області створили два заповідних урочища — "Зелениця" на площі у три гектари на території Комарівського лісництва та "Гуртове" площею чотири гектари на території Пісківського лісництва. Створено для охорони червонокнижних рослин – діфазіаструма та любки дволистої.

 Окрім того у Бучанському районі створили ботанічну пам’ятку природи місцевого значення — "Урочище Ярове". Воно займає площу понад 8 гектарів на території Приміського лісництва. 

В Обухівському районі Київської області створили ландшафтний заказник місцевого значення "Степовий вал". Він займає площу понад 7 гектарів поблизу села Заріччя Васильківської територіальної громади. Створений для охорони червонокнижної рослини – ковили волосистої.  

Новостворені заповідні зони є ареалами поширення рідкісних та занесених до Червоної книги України рослин та тварин.

Читайте також: У Білій Церкві оголосили карантин через скажену кішку.



Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе