Вирватись з міста: 9 унікальних місць для відпочинку на Київщині, про які ви не чули


Якщо хочете з пригодами провести вихідні – не обов’язково їхати за сотні кілометрів. На Київщині є багато мальовничих місць, де можна чудово відпочити. Прямо у нас під рукою Українська Ісландія, найгарніші озера, скелі, монастирі та навіть страуси.

Тому, гайда планувати класні вихідні. А в цьому вам допоможе наша підбірка 9-ти унікальних місць Київщини, про які ви могли не чути.

Велика Бугаївка – українська Ісландія



Всього за 60 кілометрів від Білої Церкви є пейзажі, які більше схожі на Ісландію. Серед поля з’являються обриви з висотою схилів до 30 метрів. Також вражає колір трави – вона неймовірно зеленого кольору.

Цей яр розташований біля дороги між Васильковом і селом Велика Бугаївка. Його ще називають “Казковим” через надзвичайну красу та чистоту.

До речі, у Васильківському районі є безліч ярів загальною площею 416 гектарів. Але це місце зачаровує своєю красою та шовковистою зеленою травою. А ще тут гніздиться понад 30 видів птахів, зустрічаються типові представники фауни регіону.

Затоплена церква



Неподалік місто Ржищів на невеликому острові стоїть напівзатоплена церква з дзвіницею. Вона була побудована в 1812 році у селі Гусинці. Але, через 160 років, при створенні Канівського водосховища, під воду пішло багато сіл, в тому числі і Гусинці. Однак стара церква встояла, завдяки тому, що знаходилась на високому пагорбі. Після затоплення пагорб перетворився на невеликий острівець. Зараз острівець з церквою пов’язаний мостом з сушею. Протягом довгого часу церква була наполовину зруйнованої. У 2009 році стартувала реконструкція, а також підйом рівня острова і берегоукріплювальні роботи.

Якщо ви вирішили відвідати затоплену церкву, то також варто побувати у Трипільському парку. Там є збільшені скульптури, які повторюють основні артефакти трипільців. А ще тут є Лиса гора. Місцеві кажуть, що колись тут проводили язичницькі обряди та шабаші відьом. Тому досі тут можна відчути дивну енергетику.

Як дістатись: варто їхати з Білої Церкви до міста Ржищів власним транспортом. До церкви можна дістатись від причалу Ржищева на моторному човні.

Голубе озеро в селі Горенка


Якщо для відпочинку вам достатньо виїхати на природу і посмажити шашлики, тоді у нас є чудовий варіант, який знаходиться за 100 кілометрів від Білої Церкви.

На околиці села Горенка є Голубе озеро з чистою водою. Тут є два пляжі – платний та безкоштовний. На платному пляжі можна орендувати лежак і альтанку, а також тут значно чистіша територія. Крім того, неподалік озера є величезне квітуче поле маків та волошок. Якщо хочете гарне фото – вам сюди.

Скелі Богуслава


Це – приголомшливий гранітний каньйон над річкою Рось, вік якого сягає близько двох мільярдів років. Колись тут були високі скелі, які з часом перетворитись в каньйон і утворили так звану “яму”. До речі, так місцеві жителі іноді називають скелі Богуслава. У цих “ямах” можна скупатись.

Зараз у каньйоні довжиною півтора кілометра залишилися брили до 12 метрів заввишки. Також скелі багаті різними гірськими породами, серед яких є і рідкісні, і унікальними рослинами.

У самому Богуславі крім скель є багато місць для відвідування – музей, пам’ятники, ландшафтний парк. Сюди можна приїхати та відпочити в готелі, або поставити намети неподалік берега річки та насолодитись неймовірною природою навколо.

Долина страусів


Ясногородська страусина ферма розкинулася на площі, яка становить два десятки гектари. В найбільшому в Україні, унікальному комплексі є більше як дві сотні страусів.  

Тут ви можете відвідати екскурсію на страусину ферму, побачити різноманітних тварин і птахів в контактному зоопарку, покататися на чорному африканському страусі, продегустувати авторське фермерське вино у винному погребі, спробувати ексклюзивні страви з м'яса страуса в ресторані «Долина страусів». 

Від Білої Церкви до Ясногородської страусячої ферми 82 км.

Бушівське озеро



Якщо хочете відпочити в найчистішому озері Київщини, доведеться їхати за 53 км кілометрів від Білої Церкви. Бушівське озеро – унікальний біосферний комплекс із джерельною водою, розташований у мальовничих гранітних скелях між Білою Церквою та Миронівкою поблизу села Бушево.

Місцеві називають його Голубе озеро і так же воно позначене на карті. Але вода в ньому дійсно блакитна. Колись на цьому місці був гранітний кар’єр. А коли він припинив своє існування, то яма поступово заповнилась водою з джерел.

Етнографічний комплекс “Українське село”


Цей комплекс – це мальовничий куточок української старовини, культури та духовності, який знаходиться всього за 89 кілометрів від Білої Церкви у селі Бузова. Якщо ви хочете стати ближчими до українських традицій – вам сюди. У комплексі можна замовити екскурсію музеєм, відвідати храм, що діє, взяти участь у майстер-класах із гончарства чи ковальства.

Прогулюючись далі по “Українському селу”, ви знайдете будинки та господарські приміщення із шести історико-культурних регіонів України: Поділля, Середньої Наддніпрянщини, Слобожанщини, Полісся, Карпат і Півдня. Тут також зібрана унікальна колекція інструментів для польових робіт. А ще тут є невеликий зоопарк, де живуть поні, нутрії, дикі кабани, чорні лебеді і олені.

Підземний монастир

Підземний монастир розташований у селі Буда, Таращанський район. Вважається, що село було засноване у 1755 році, а згодом неподалік виник чоловічий печерний монастир.

Краєзнавець Лаврентій Похилевич припускав, що це міг бути базиліанський монастир, який підпорядковувався Києво-Софійському монастирю. Однак, в XIX столітті місцеві жителі вирішили, що в печерах заховані скарби. Тому зараз в печерах проводяться розкопки.

Дендропарк “Молодіжний”

Цей дендропарк розташований на підвищеному березі річки Унави в межах міста Фастів. Це найбільш північна ділянка Лісостепу поблизу природної межі лісової та лісостепової зон, яка має площу більшу ніж 14 га.

Це чудове місце, де можна гарно відпочити та помилуватись місцевою природою, адже флора парку є багатою та різноманітною. Тут ростуть в’яз, верба ламка, верба п’ятитичинкова, тополя біла, тополя чорна, проте найбільше до себе увагу привертають екзотичні види дерев та чагарників.

Читайте також: Через Білу Церкву курсуватиме новий поїзд.



Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе