У Білій Церкві вшанували пам'ять жертв Бабиного Яру

У Білій Церкві відбувся мітинг-реквієм «Вогонь скорботи в серці на віки», учасники якого вшанували пам’ять жертв злочинів під час окупації Києва в роки Другої світової війни та жертв трагічних подій у Бабиному Яру.

Масові розстріли  в Бабиному Яру розпочалися відразу після вступу нацистів та їхніх союзників до Києва у вересні 1941 року і відбувалися чи не щоденно до завершення окупації Києва.

Найтрагічнішими стали саме 29 та 30 вересня 1941 року - майже 34 тисячі євреїв було розстріляно лише за 2 дні.

Перші розстріли відбулися 27 вересня, коли було вбило 752 пацієнти психіатричної лікарні ім. Івана Павлова, яка знаходилася неподалік Бабиного Яру. У жовтні-листопаді було розстріляно тисячі військовополонених бійців і командирів Червоної Армії, декілька таборів ромів. У січні 1942 року сюди вели на розстріл близько 100 моряків Дніпровської військової флотилії.

У Білій Церкві було страчено 4500 громадян України єврейського походження. 

На знак вшанування пам’яті загиблим у Бабиному Яру присутні поклали квіти до Меморіалу пам’яті жертвам Голокосту та Праведникам Народів Світу, а також, за давньою єврейською традицією, каміння. 





Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе