Ветеран АТО пробіг 10 км із військовою амуніцією заради побратима

10 кілометрів подолав ветеран російсько-української війни Леонід Остальцев під час забігу у Києві із військовою амуніцією вагою 30 кілограмів.

Забіг Леонід присвятив своєму загиблому другові Олексію Буслаєву, кулеметнику 30-ї окремої механізованої бригади, який загинув 6 лютого 2015 року поблизу Дебальцевого.

Головна мета забігу, який символічно назвали «Найважчий забіг» – привернути увагу суспільства, що на Сході 8-й рік війна, і що наші військові захищають не тільки нас, але і наш спосіб життя.

«Саме завдяки військовим у мене є можливість робити те, що я роблю у мирному Києві», – написав Леонід.

«У 2014—2015 роках я служив на Донбасі як піхотинець. Щодня з побратимами ми долали відстані й виконували бойові завдання, не знаючи, що нас чекає попереду. Комплектація бійця доволі важка: це і бронежилет, і зброя, і боєприпаси. Загалом вага може перевищувати 30 кілограмів», — ділиться спогадами Леонід Остальцев.

За його словами «Найважчий забіг», який він подолав, безумовно, не зрівняється з випробуваннями на війні. Але це спосіб нагадати про хлопців та дівчат, що нині на фронті роблять усе, щоб мирні забіги могли проводити в Києві та інших вільних містах України.

Леонід Остальцев пішов добровольцем у регулярну армію 2014-го одразу після вторгнення російських військ. Служив у складі 30-ї бригади у першому батальйоні. Після повернення з фронту створив бізнес, у який працевлаштовує ветеранів і допомагає їм адаптуватися до цивільного життя. 

Читайте також: На цих вихідних в Білій Церкві відбудеться планова промивка водопровідних мереж.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Теги: АТО Забіг
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе