Місцеві громади отримуватимуть частину коштів від штрафів за порушення ПДР

В Україні планують частину коштів від штрафів за порушення правил дорожнього руху віддавати місцевим громадам.

Про можливі зміни системи розподілення коштів від штрафів за ПДР розповів перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін.

"Ми хотіли б вийти вже незабаром з ініціативою в законодавчому порядку встановити систему розподілу надходжень від штрафів за порушення ПДР", – зазначив Єнін.

За словами заступника МВС, 10% – 30% надходжень від штрафів могли б віддавати до місцевих громад.

Також Єнін зауважив, що в МВС пропонують залучати громадськість до виявлення автодорожніх порушень за допомогою спеціального застосунка.

"Ми плануємо розробити застосунок, який би дозволяв фіксувати грубі порушення ПДР іншим його учасникам. На першому етапі може йтися про проїзд на червоне світло, порушення правил проїзду залізничних переїздів, проїзд через подвійну смугу", – пояснив він.

Читайте також: З 8 жовтня на дорогах Білої Церкви запрацювали ще 2 камери автофіксації порушень ПДР.

Відзначимо, що порушники ПДР отримують штрафи після того, як камери фіксують перевищення швидкості, проїзди на червоне світло, а також переміщення авто смугою, призначеною для громадського транспорту.

Сплатити штраф потрібно за допомогою електронного сервісу. Так, у спеціальному е-кабінеті водія можна перевірити штрафи і сплатити їх.

Для перевірки штрафів потрібно ввести номер посвідчення водія, ІПН або серію та номер штрафу. Щоб оплатити штраф, водієві надається 30 днів. Якщо протягом цього часу штраф не сплатили, то подається скарга до суду.

Також нещодавно в МВС анонсували важливі нововведення для майбутніх водіїв: серед них «права» з доставкою додому, цифровізація та відмітка про коробку «автомат». Деталі у нашому сюжеті:



Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Теги: ПДР Штраф
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе