Перехід на зимовий час 2021: коли переводити годинник

  • Перехід на зимовий час 2021: коли переводити годинник
Переводять годинник на зимовий час 2021 в останню неділю жовтня, але дата кожного року різниться.

У 2021 році годинники переводять на зимовий час 31 жовтня. Рівно о 4-й годині ночі стрілки потрібно перевести на годину назад. Абсолютна більшість сучасних ґаджетів зроблять це автоматично, але якщо у вас механічний годинник, повинні виконати цю дію ви самі.

У суспільстві давно точиться дискусія, а чи варто переводити час двічі на рік? Мовляв, це стрес для організму. Водночас прихильники зміни часу на літній і зимовий кажуть, що це додаткова економія енергоресурсів.

У всякому випадку у світі понад 100 країн практикують сезонне переведення годинників. В Україні це почали робити з весни 1981 року. У 2011 році слідом за Росією було ухвалено рішення скасувати перехід на зимовий час, однак згодом це рішення відмінили.

У 2020 році нинішній спікер, а тоді ще віце-спікер ВР, Руслан Стефанчук доводив важливість встановити в Україні єдиний київський час і відмовитись від переведення годинників кожної весни та кожної осені. Дійшло до того, що почали говорити про певні винятки, як от для Закарпаття, Луганської та частково Донецької і Харківської областей. А все через те, що ці регіони України знаходяться в інших часових поясах. 

Читайте також: ДБР розслідує жорстоке поводження копів із чоловіком у Білій Церкві.


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе