Білоцерківську ТЕЦ продадуть на аукціоні

Білоцерківську ТЕЦ продадуть на прилюдних торгах у межах процедури виконавчого провадження. Ціна буде встановлена на рівні не нижчому за звичайні ціни на цей вид майна.

Як повідомляє Finbalance, продаж Білоцерківської ТЕЦ відбудеться в рахунок погашення заборгованості банку "Фінанси та кредит" по рефінансуванню на 1,5 млрд грн: 

"28 вересня Північний апеляційний госпсуд відмовився задовольнити апеляційну скаргу ПрАТ "Білоцерківська теплоелектроцентраль" та залишив без змін рішення Госпсуду Київської області, яким було задоволено позов НБУ та в рахунок погашення заборгованості банку "Фінанси та кредит" по рефінансуванню на 1,5 млрд грн було вирішено стягнути з відповідача на користь позивача єдиний майновий комплекс ТЕЦ за адресою Київська область, м. Біла Церква, вул. Петра Запорожця (нова назва - вул. Івана Кожедуба), 361, а також устаткування, обладнання, інвентар, транспортні засоби." - йдеться в рішенні суду. 

Суди вирішили, що вказане майно має бути продано на прилюдних торгах у межах процедури виконавчого провадження, передбаченої законом «Про виконавче провадження», за ціною, встановленою на рівні не нижчому за звичайні ціни на цей вид майна на підставі оцінки суб`єкта оціночної діяльності на стадії оцінки майна під час проведення виконавчих дій. 
 
Нагадаємо, що у червні Госпсуд Київської області став на сторону НБУ у справі щодо ПрАТ "Білоцерківська теплоелектроцентраль" відносно боргу банку "Фінанси та кредит" по рефінансуванню на 1,5 млрд грн.  "Білоцерківську ТЕЦ" пов’язують з Костянтином Жеваго (йому ж належав і збанкрутілий банк "Фінанси та кредит").

За даними НБУ, на початок листопада 2019 року борг банку "Фінанси та кредит" по рефінансу становив 6,7 млрд грн.

Читайте також: Білоцерківський завод "Еталон" продають з аукціону.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе