Олена Усенко з Білої Церкви представить Україну на Дитячому Євробаченні-2021

Переможницею Національного відбору на Дитячий пісенний конкурс Євробачення-2021 стала Олена Усенко з Білої Церкви.

У фіналі Національного відбору дівчина виконала пісню "Важіль". Олена отримала найвищі оцінки як від журі, так і глядачів, взявши у сумі 63 бали, повідомляє Суспільне. 

Олена написала пісню "Важіль" влітку цьогоріч. Почала працювати над нею в липні і завершила у вересні, коли Суспільний мовник приймав документи на участь у нацвідборі.

"Важіль — це як прийняття рішення, рішення жити саме так, як ти цього хочеш, наповнювати своє життя прекрасним і жити поки є час, тому що життя насправді - найважливіше, що в нас є", - сказала Олена після виступу. 

Журі номер співачки сподобався і піснею, і виконанням.

Головний редактор Karabas Live, музичний журналіст Ігор Панасов сказав, що Олена - це той випадок, коли слухаєш і сам собі говориш: "Вірю". "Мені дуже сподобалося, як вона поєднала ліричне і драматичне, тобто у пісні є розвиток, колізії, драми, - прокоментував Панасов. - І вона перейшла зі спокійної манери у дуже експресивну легко, це їй вдалося".

Співачка і представниця України на Євробаченні-2010 ALYOSHA сказали, що в неї бігли мурахи по шкірі, коли співала Олена. 

"З першої ноти і погляду відчувається, що дуже чесно", - сказала вона.

Телеведучий і продюсер Ігор Кондратюк розділив свій коментар на дві частини - назвав плюси та мінуси. З хорошого - виступ дуже високого рівня.

"Ти серед одинадцяти учасників на цьому конкурсі виглядаєш підставою. Знаєш, що таке підстава? Коли дитячі спортивні команди грають, і там такі бігають дідьки на голову вище, а вони просто паспорт підробили. Це не про твій вік, а реально набагато солідніше виглядаєш, - сказав Кондратюк. - Це є плюс, тому що ти впевнена, ти гарно співаєш, пишеш складну композицію, яку розумієш і видно, що ти пишеш її не один день. Але мінус полягає в тому, що вийде десятирічна дитина [на конкурсі у Парижі], яка буде співати ні про що, і вона буде мати перед тобою перевагу".

Друге зауваження Кондратюка стосується назви. Він сказав, що коли глядачі будуть дивитися список пісень 19-ти учасників фіналу Дитячого Євробачення, то побачивши "Важіль", що на англійську перекладається "lever", будуть питати: Що це означає?"

Зауваження Кондратюка не залишилися без відповіді. ALYOSHA сказала, що пісня пасує конкурсу, бо несе в собі те, що всі діти розуміють і відчувають. 

"Інколи діти говорять нам такі фрази, що ставлять нас в ступор. Ти думаєш, невже він в такому віці може усвідомлювати такі речі? Зараз діти зовсім інакші, не такі, якими ми були. Вони розумніші і чутливіші".



Від глядачів Олена отримала 52 бали, і того у сумі має 63 бали. І журі, і глядачі віддали перемогу Оленці.

"Минулого року мені було шалено важко вибирати між Олександром Балабановим і Оленою Усенко. І я дякую Балабанову, що він сьогодні сидить поруч, і мені не треба вибирати між ними, - сказала Морозова. - Я так само за Олену Усенко голосувала минулого року, вона отримала від мене найвищий бал. І я щаслива, що цього року вона не просто мене не підвила, вона виросла за рік. Вона мене вразила, наскільки може бути різною... Я хочу сказати усім величезне дякую. Дякую Олександру Балабанову, тому що перемогою минулого року ти дав мені стимул. Я говорю величезне “Дякую” усім членам журі! - відреагувала Олена, дізнавшись про перемогу.

Олені Усенко 14 років. Вона живе в Білій Церкві. Навчається в Katapulta art music school. Минулого року брала участь у національному відборі “Дитячого Євробачення” та потрапила до фіналу, але тоді журі обрало переможцем Олександра Балабанова. Він представив Україну на конкурсі, який відбулося дистанційно через карантин. З піснею "Відкривай" посів 7-е місце з 12 учасників.

Олена Усенко у нацвідборі 2020 співала авторську пісню Never get free. Тоді у дівчини було довге волосся та інший образ. Ці зміни Олена пояснила тим, що давно хотіла зробити собі каре. "І ось я вмовила маму", - сказала співачка для влогу "Бонжур, Дитяче Євробачення".

Наставницею Олени є музичний продюсер і композитор, педагог з вокалу Катерина Комар, учениці якої раніше виступали на сцені Дитячого Євробачення.

"Рівно 4 роки відділяє мене між моїми дітьми та сценою Євробачення. Адже у 2013 році Ураїну представляла моя учениця Софія Тарасова, у Анастасія Багінська і тепер на Євробачення 2021 їде Лена Усенко", - написала Комар у Фейсбуці. 

Талановита Вероніка Морська із Білої Церкви, яка також увійшла у фінал Національного відбору на Дитячий пісенний конкурс Євробачення-2021 отримала від журі і гліядачів 35 балів. 10-річна Вероніка виступила з народною піснею «Шум». Дівчинка є солісткою народного ансамблю «Співограй». Лауреатка багатьох міжнародних та всеукраїнських пісенних конкурсів. У 2017 році Вероніка перемогла в популярному телевізійному шоу "Україна має талант". 

 

Читайте також: В Білій Церкві відбулося зариблення річки Рось.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе