У Білій Церкві учні 1-4 класів повернуться до школи вже в понеділок

Для білоцерківських школярів відновлюють очне навчання, утім лише для початкових класів. Відповідне рішення сьогодні, 12 листопада, прийняли члени виконавчого комітету. 

Доповіла з цього питання Катерина Возненко, заступник міського голови: 

"Враховуючи рівень вакцинації наших вчителів, також ми проаналізували рівень захворюваності серед дітей, яка є теж на сьогоднішіній день не такою критичною, і також враховуючи рекомендації центральних органів влади, ми вважаємо за можливе відновити очну форму навчання для початкової школи, а також для позашкілля. Тому даним проєктом рішення ми пропонуємо внести зміни до існуючого рішення виконавчого комітету від 29 жовтня 2021 року №749." 

Згідно з рішенням, учні 5-11 класів поки що продовжать навчатися дистанційно. 

Вже 15 листопада, в понеділок, для учнів 1-4 класів поновлюється очне навчання. Також доволено буде працювати:

- закладам позашкілльної освіти, дитячо-юнацьким спортивним школам
- будуть дозволені індивідуальні консультації з учнями 5-11 класів з метою їх підготовки до написання науково-дослідницьких робіт МАН, творчих конкурсів, олімпіад тощо.
- робота спортивних секцій на базі загальної та середньої освіти.

За словами начальника управління освіти і науки Білоцерківської міськради Юрія Петрика, учні 5-11 класів поки що продовжать навчатися дистанційно, поки не будуть виконані всі необхідні для роботи шкіл умови, визначені постановою Кабінету Міністрів:

"До того, моменту, коли Біла Церква була в жовтій та помарачевій зоні поширювалися одні нормативи обмежень, а саме, що мали працювати заклади освіти за умови 80% вакцинованого персоналу. Коли Біла Церква і інші населені пункти переходять у червону зону, там наступає зовсім інший рівень обмежень. Мають право працювати заклади дошкільної освіти, початкові класи і так далі, за умови 100% вакцинації. До того моменту поки ми досягли цього рівня, разом з тим, ті працівники, які не мають вакцинації, були відсторонені від роботи, і ось тепер вже ми маємо повноцінне право дозволити початковим класам працювати за постановою Кабінету Міністрів, саме в очному режимі. Що стосується учнів старшої ланки, ми поки що не можемо собі цього дозволити, бо ще не виконуються всі необхідні умови, визначені постановою Кабінету Міністрів, тому для них ще залишаються певні обмеження. Що стосується педагогічних працівників, на лікарняному перебувають лише 7 працівників, що не є критичним для організації освітнього процесу." - зазначив Юрій Федорович. 






Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе