Органи державної та місцевої влади хочуть зобов'язати вказувати «за кошти платників податків» у звітах. Петиція вже набрала голоси

В Україні пропонують зобов'язати органи державної влади та місцевого самоуправління на усіх інформаційних матеріалах про витрати бюджетних коштів вказувати фразу «за кошти платників податків». Відповідна петиція на сайті президента України вже очікує на розгляд.

Про це зазначено на сайті офіційного інтернет-представництва президента України.

Відповідну петицію подав виконавчий директор CASE Дмитро Боярчук ще 21 вересня. Наразі вона набрала 25 108 з 25 тисяч необхідних голосів. Проте підтримати петицію можна ще протягом місяця.

Він заявив, що зараз депутати та інші службовці часто використовують кошти платників податків для особистого політичного піару. А коли звітують про виконану роботу, не вказують, за чий кошт вона була проведена, що «може створювати у людей оманливе враження про джерела походження коштів на створення тих чи інших інфраструктурних об’єктів чи об’єктів соціального значення».

«Робота, яку чиновники та депутати повинні виконувати щодня (будівництво доріг, об’єктів соціального призначення тощо) відповідно до умов наймання роботодавцями (тобто виборцями), представляється як особисте досягнення окремо взятих людей», ㅡ йдеться у петиції.

Так, у заяві вимагається на усіх інформаційних матеріалах про діяльність, яка фінансується коштом платників податків, додавати відповідний напис. До того ж він має займати не менше 25% площі інформаційного матеріалу.

Окрім того, така сама вимога стосується об’єктів, які створюються за позичені кошти. Автор петиції вказує, що оскільки держава отримує позики під гарантію майбутніх податкових надходжень, державні позики також лягають на плечі платників податків.


Раніше повідомлялося, що в Білій Церкві декілька вулиць на добу залишаться без газу.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе