Аграрії Білоцерківщини зібрали 48,2 тис тонн зерна

  • 2 тис тонн зерна
На Білоцерківщині закінчуються осінньо-польові роботи. Протягом року аграрії району намолотили 48,2 тис тонн зернових і зернобобових культур. Культури зібрано з площі 89,4 тис. га, середня урожайність склала 53,9 ц/га, повідомляє пресслужба Білоцерківської РДА. 

Під час осінньо-польових робіт аграрії засіяли планові площі озимого ріпаку, озимої пшениці та озимого ячменю:

"Посіви перебувають у доброму та задовільному стані. Зяблева оранка проводиться в плановому режимі. До завершення йде збір урожаю-2021." - повідомили у секторі агропромислового розвитку райдержадміністрації.

Станом на 1 жовтня господарствами району зібрано соняшника з площі   26 тис. га, намолочено 8,3 тис. тонн, середня урожайність становить 31,8 ц/га.  Також продовжується збір кукурудзи на зерно, поточна середня урожайність цієї культури складає 6,43 т/га.    

Крім того, завершується збір цукрового буряка. Середня урожайність солодкого кореню в нашому регіоні становить 42 т/га.   

У січні–вересні 2021 року індекс сільськогосподарської продукції, порівняно з січнем–вереснем 2020 року, становив 99,6%, у т.ч. у підприємствах – 97,1%, у господарствах населення – 103,7%. Індекс продукції рослинництва порівняно з відповідним періодом 2020 року становив 110,5%, у т.ч. у підприємствах – 114,0%, у господарствах населення – 106,4%.

Загалом для аграріїв Білоцерківщини поточний рік, всупереч складним погодним умовам, був результативним, що дає всі підстави будувати оптимістичні сценарії для майбутнього урожаю. 



Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе