Біла Церква може отримати кошти на оновлення громадського транспорту, – Мінфін

У Верховній Раді 18 листопада був зареєстрований законопроєкт щодо ратифікації фінансової угоди "Міський громадський транспорт України ІІ", у межах якого Україна має отримати позику в розмірі 200 млн євро.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

Зазначається, що ці кошти будуть спрямовані на придбання нових автобусів, тролейбусів, трамваїв та вагонів метро.

"Окрім того, у межах реалізації проєкту передбачається будівництво та модернізація трамвайних і тролейбусних ліній та інші роботи у містах Черкаси, Біла Церква, Кам’янське, Дніпро, Львів, Кременчук та Запоріжжя. Кошти для закупівлі рухомого складу міського громадського транспорту буде розподіллено серед міст України, які стали учасниками даного проєкту, а саме: Сєвєродонецьк, Вінниця, Ужгород, Черкаси, Кременчук, Біла Церква, Мелітополь, Кам’янське, Хмельницький, Тернопіль, Кривий Ріг, Дніпро, Луцьк, Запоріжжя, Львів, Полтава, Одеса, Чернівці та інші", – наголосили в Мінфіні.

Читайте також: Чи дочекаються мешканці Білоцерківщини приїзду швидкої допомоги?(ВІДЕО)


Якщо закон ухвалять до кінця року то з 2022 року очікується підписання перших контрактів на поставку нового екологічно безпечного громадського транспорту для міст України.

У міністерстві нагадали, що проєкт "Міський громадський транспорт України ІІ" є продовженням спільного з Європейським інвестиційним банком та Європейським банком реконструкції та розвитку проєкту "Міський громадський транспорт України І", який з травня 2017 року вже реалізується у Києві, Харкові, Луцьку, Одесі, Львові, Запоріжжі, Сумах, Івано-Франківську, Миколаєві, Тернополі та Чернігові.

Читайте також: На Білоцерківщині оновили стадіон, який останній раз ремонтувався 40 років тому.


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе