Фермерський конфлікт на Білоцерківщині. Поліція повідомила подробиці

Наразі правоохоронці розслідують кримінальні провадження за п'ятьма статтями.

На Білоцерківщині в селі Чупира між двома підприємцями, одним із яких є громадянин Німеччини, виник конфлікт щодо права власності на землю та зерно.

Як повідомляє пресслужба поліції Київщини, конфлікт відбувається між колишнім цивільним подружжям, яке заснувало декілька сільськогосподарських фірм у 2005 році та має трьох спільних неповнолітніх дітей. У 2018 році іноземець звільнив цивільну дружину з посади генерального директора, однак жінка через суд у 2021 році повернула собі посаду, а також заснувала інше підприємство. Юридично ця фірма надавала в користування українсько-німецькому підприємству складські приміщення, де зберігалось 800 тон пшениці та 200 тон ячменю. 

Нині ж обидва учасники конфлікту вважають зерно своєю власністю, а тому будь-які спроби вивезти його зі складів сприймають як протиправні дії.

До поліції неодноразово надходили заяви за фактами незаконного вивезення зернопродуктів з території підприємства та проведення мирних акцій. Правоохоронці забезпечували публічний порядок біля території установи. 

Вчора, 2 грудня поблизу одного з сільськогосподарських підприємств відбулося зібрання мешканців села. В подальшому акція продовжилась на трасі Київ – Одеса. У заході взяли участь близько 80 жителів села Чупира. Публічний порядок забезпечували поліція діалогу та  групи реагування патрульної поліції Білоцерківського РУП та патрульні поліцейські.

У поліції зазначили, що не пітримують жодну зі сторін конфлікту та наголосили, що питання, які стосуються визначення права власності на результати підприємницької діяльності сторони мають вирішувати в правовому полі.

Щодо зазначеної ситуації правоохоронці відкрили кримінальні провадження за ч. 2 ст. 206 (Протидія законній господарській діяльності), ч. 2 ст. 190 (Шахрайство), ч. 3 ст. 185 (Крадіжка). Триває досудове розслідування.

Читайте також: Білоцерківське верхнє водосховище поповнили понад 9️ тоннами риби.



Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе