Українські студенти винайшли пристрій, що врятує велосипеди від крадіжок

Українські студенти Павло Герман та Ілля Волков створили пристрій WheelKeep, який врятує велосипеди від крадіжок. Вони вже стали переможцями українського відбору щорічної програми Red Bull Basement, які зі своєю ідеєю вирушать на глобальний фінал у Стамбул. Цей проєкт — це вже майже готовий стартап, а технології, котрі вони розробляють, з наступного року можуть з’явитися у веломагазинах по всій Україні. 

Мініатюрний трекер WheelKeep, який вмонтовується у кермову колонку велосипеда, залишаючись непомітним. Якщо хтось рухає велосипед, користувач отримує сповіщення на смартфон, також буде можливість відстежувати байк у мобільному додатку власної розробки. Також є можливість відстежувати байк на Google Maps.

Хлопці сподіваються, що їхній проєкт спонукатиме людей користуватися велосипедами замість авто без страху втратити свій байк, а це вплине на життя міст у майбутньому. 

Відомо, що лише 5% крадених велосипедів вдається повернути. Цей проєкт спонукатиме людей користуватися велосипедами замість авто без страху втратити свій байк. А це вплине на життя міст у майбутньому.

Зараз розробники працюють над тим, аби система працювала в поєднанні з поліцією або приватними охоронними компаніями.  

Якщо WheelKeep вразить і світове журі, то хлопці отримають ресурси та усю необхідну підтримку, аби втілити свою ідею у життя. Можливо, саме WheelKeep змінить життя багатьох велосипедистів у світі. 

Читайте також: Центр Білої Церкви перекриють на новорічні свята: коли і де обмежать рух.


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе