На підгодовування тварин: куди після свят віднести ялинку у Білій Церкві

Щороку, після закінчення Новорічно-Різдвяних свят, місця поблизу сміттєвих контейнерів та звалища заповнюються великою кількістю ялинок.

Цього року, вже традиційно, мешканцям Білої Церкви пропонують передати новорічне дерево, яке залишилося після свят, у зоопарк "Олександрія" для виготовлення підстилок у вольєрах та підгодовування тварин. Але перед тим обов’язково перевірте, чи не залишилось на ялинці іграшок та прикрас.

Які тварини їдять хвойні дерева та яка користь від них

У зоопарку "Олександрія" розповіли, що кролики, парнокопитні та інші тварини з величезним задоволенням вживають в їжу ялинові, соснові і смерекові гілки, а також хвою.

Хвойні дерева мають у своєму складі речовини, які допомагають тваринам вижити у зимових умовах. Зокрема, вони багаті на вітаміни групи В, С, Е, білків і мінералів та на ефірні масла. Хвойні дерева не є основним кормом, це вітамінний додаток, який покращує травлення. Стовбури, які лишилися після звірів у зоопарку, опалюють приміщення, а попіл кладуть у клітку до фазанів, які дуже люблять купатися в ньому. Живі хвойні дерева використовуються тваринами не тільки в якості корму, але і як іграшка. Крім поживи, гілки ялинок використовують в якості підстилки чи для обігріву вольєрів.

Важливо: перед тим, як передати ялинку в зоопарк, повністю очистіть її від декорацій, дощику, металевих кріплень, іграшок, гірлянд та інших прикрас, аби вони не зашкодили здоров’ю тварин.

Як зазначили у зоопарку, залишити ялинку можна просто біля воріт дендропарку зі сторони Клініки та біля в'їздних воріт біля касирів, територія яка обслуговується КП БМР ЖЕК 1, ялинки будуть забиратися.

Додаткова інформація за телефоном: 0686822060.

 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе